Pop Up Kort – 3D kort med beskrivning

Tidigare i december visade Cattie ett vackert Pop Up-kort med julpapper från Maja Design. (Se inlägg Dubbelt pop-up kort med Maja Design.) Vi har fått önskemål om att få måtten i cm, så här kommer en liten beskrivning på detta.


Gör basen:
Kortbasen är tillverkad av ett halvt cardstock, (30,5 x 15 cm). Vik ditt cardstock på mitten. Vik sedan ena sidan vid 7,5 cm, som nedanstående bild visar.


Vikning:
Vik som ett Z enligt bild nedan. Skär ut ditt mönsterpapper i 14 x 14 cm.  Skär ut cardstock i en mörkare nyans 14,5 x 14,5 cm, och använd som bakgrund. Detta ramar in mönsterpappret och ger även mer stadga i kortet. Panelerna på vänster sida är utskurna ur samma mörklila cardstock, och embossade med stansmaskin. Varje panel mäter 7 x 14,5 cm. Limma fast dina två paneler och mönsterkort på stommen.


Pop up-mekanism:
Skär ut ett cardstock som är 8 x 8 cm. Vik till en fyrkant, där varje sida mäter 2 cm. Limma fast fyrkanten i mitten av kortet. Använd gärna flytande lim, för att kunna justera placeringen av ”pop up-mekanismen”. Kortet måste kunna stängas och öppnas, och mekanismen agerar som ett gångjärn.

Så här ska kortet se ut uppifrån nu.

Dags att sätta fast de två främsta panelerna med mönsterpapper. De exakta måtten spelar inte så stor roll, men här nedan är mina mått.

Sett från sidan, när de två främsta panelerna är fastlimmade.

Kortet går att vika platt och få ner i ett kuvert.

Material i detta inlägg:

Cardstock Florence – mörklila och ljuslila
Mönsterpapper – Maja Design
Vintage Foto – Pion Design
Embossingfolder – Scroll Flourish Corner
Pappersblommor och blad – Prima Marketing
Ostduk
Aleenes Always Ready – Turbo Tacky Glue

Här är en video av Cattie med måtten i inch:

Hoppas att du får inspiration till att testa detta dubbla pop up-kort! Passar lika bra till julkort, som till Alla Hjärtans Dag-kort, eller grattiskort.
Tack för att du tittade in – och ha en trevlig dag!


Publicerat

i

,

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *