Påskypyssel Kaniner i Påskris

Påsken är runt hörnet och i helgen tillverkade barnen och jag årets påskris. Vi gjorde söta små kaniner av veckade papper, ungefär som en prisrosett.

Jag började att tillverka en veckad rosett, genom att dela ett färgat A4 papper på mitten. Delarna vek jag som ett dragspel, likt bilden visar. Om du ska göra många, kan jag tipsa om en scoring board. Jag vek för hand.

Därefter vek jag delarna på mitten och limmade ihop dem med dubbelhäftande tejp. Det går också bra med flytande papperslim, men det tar lite längre tid att torka och jag har inget tålamod…

Innan jag limmade ihop de sista delarna helt, knöt jag ett snöre runt mitten av rosetten för att hålla allt på plats. Jag lät ändarna sticka ut en bra bit från rosetten. (Dessa ändar används sedan för att hänga upp rosetterna.)

Så här ska det se ut när du är klar.

För att göra kaninernas huvuden, stansade jag ut cirklar i vit kartong, som jag sedan målade ansikten på. Jag använde EK Success Circle Punch 1 1/2″ och med en lite större cirkelstans, 2″, stansade jag även ut en matchande rund bakgrund av cardstock.

Öronen klippte jag ut för hand och målade.

Härliga vårfärger och glada kaniner i årets påskris!

Tack för att du tittade in, och välkommen tillbaka till oss för fler roliga påskpysseltips!

Material i detta inlägg:

Färgat Ritpapper A4 – 50 ark – 80g
Pappersskärare
Scor board
Dubbelhäftande tejp
Bomullsgarn – Vit (tråd för upphängning)
Rundstans 2″ (ca 5 cm)
Rundstans 1,5″ (ca 3,75 cm)
Påskfjädrar med Ståltråd

 


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *