Påskpyssel för barn – Påskfigurer

Hej på er!

I helgen som gick hade vi en hel eftermiddag med påskpyssel, med deltagare från tre generationer runt bordet. Det blev till slut en hel påskparad av roliga figurer, kycklingar, påskkärringar och påskharar.PåskpysselMedverkande: Mormor 75 år, dotter och svärdotter, samt barnbarn 9 och 10 år.

PåskpysselEtt smörgåsbord av pyssel från Kristinas Scrapbooking!

Krukor i terrakotta är mycket enkla att måla med den täckande hobbyfärgen Plus Color. Krukan fylldes med dekorationssten och dekorerades med Miniatyr Växt – Grå-Grön – 5 cm och en gul mulberry ros.


Här har mormor gjort en liten miniatyr-scen med söt kyckling av gula glittrande pompoms, silverfärgade halvpärlor till ögon, och ett satinhjärta på magen. Runt krukan sitter ett grönt satinband med prickar.

De söta påsk-damerna är gjorda av våra träfigurer med huvud, (också kallad kägelkropp). De är 7 cm höga och enkla att dekorera efter egen fantasi. Några gula påskfjädrar är ett måste, samt gula piprensare 6 mm och mönstrade hattar av textil.

En annan rolig idé med miniatyrkrukor av terrakotta (höjd 6 cm) är dessa Foam Clay-figurer. Krukorna är målade med hobbyfärg Plus Color. Ett par frigolitägg, höjd 7 cm, passar perfekt i krukorna. Äggen kläs med foam clay i vitt och gult. Öronen på kaninen är utklippta av mossgummi. I kategorin figurtillverkning finns de söta ögonen, kycklingnäbb och mönstrade textilhattar för pyssel.

En kruka, målad i blått med mörkare färg nertill och ljusare upptill. Dekorerad med sidenband med rhinestones och silverfärgade halvpärlor.

Den här lilla pom-pom-godingen är väl för söt?

En glad kreatör-tös i full fart med figurtillverkning. Tips! Sätt frigolitkulorna på en blomsterpinne när du ska måla, och stoppa ner den i en kruka full av sand eller jord. Där kan du också låta den torka. Plus Color torkar mycket fort, vilket är perfekt för barn med spring i benen!

Fler söta kycklingar i terrakottakrukor som nu förgyller våra hem inför påsken.

Och slutligen en samlingsbild på några av våra verk från denna mysiga pysselsöndag. De flesta av produkterna som användes finns i kategorin Figurtillverkning och DIY Basmaterial.

Hoppas att ni alla får en härlig påsklovsvecka! Kanske blir det några roliga påskfigurer hemma hos er också?


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *