Påskens lyxiga godisask med matchande kort

Hejsan!
Imorgon är vi redan inne i april månad och om drygt två och en halv vecka är det påsk! Det är säkert många fler än jag som ser fram emot lite ledighet och kanske en chans att få extra kvalitetstid med scrapsakerna. Men varför vänta? Nu är egentligen bästa förevändningen att sätta sig ner och skapa inför påsken, denna färgsprakanede högtid.

Ofta köper man de där färdiga påskäggen du vet, fyllda med godis att ger bort. Visst, de är ju trevliga, men ganska uttjatade tycker jag. I år skippar jag dem och gör min egen variant. Jag gör härliga askar fyllda med chokladägg istället. En perfekt gå-bort-present tillsammans med ett matchande påskkort. Eller ska du själv ha bjudning så ställer du askarna på påskbordet som en del av dukningen. Garanterat uppskattat! Just den här asken som jag vill visa dig idag ger en härlig känsla av lyx, inte bara för att den är fin och fylld med läcker choklad utan också eftersom den är extra stabil och stadig. Den har dubbla väggar och en insats som locket sitter som en smäck på.

Att göra den är inte svårt alls. En utförlig tutorial hittar du längst ner i inlägget. Låt inte de många sidorna avskräcka dig, jag ville bara göra den så lättförståelig som möjligt.

 

 

 

 

 

 

Själva asken består av tre delar. Ett lock, en insats och en botten och jag använder cardstock till alla delar. Det ger den en härlig tyngd. Förutom cardstock så klädde jag den med LemonCrafts vackra papper, House of Roses 06. Äggen är chipboard die cuts och jag limmade fast cardstock i olika färger på baksidorna. Sen tog jag min nya bästa kompis Nuvo Crystal Drops och gjorde små dekorativa ”droppar” lite här och var.

 

 

Äggen hamnade även på påskkortet tillsammans med fjädrar, blommor och blad. Dessutom fick en söt liten träkanin lukta på blommorna som glittrar av Stickles glitterlim och daggdroppar av Novu Chrystal Drops. LemonCrafts House of Roses 06 pryder även detta och självklart blev det lite rosa ”droppar” även här.

Önskar dig en riktigt härlig skaparsöndag!


DT-Rose

Lockets mått och falsveck
Var du klipper och viker locket
Hur du tejpar och sätter ihop locket
Insatsens mått och falsveck
Var du klipper och viker insatsen
Hur du tejpar och sätter ihop insatsen
Basens mått och falsveck
Var du klipper och viker basen
Hur du tejpar och sätter ihop basen

Följande har jag använt mig av för att skapa asken och kortet:

Cardstock grön, rosa, gul och vit

LemonCraft House of Roses 06

Chipboard Die Cuts – Påskägg II

Trädekorationer Kanin

Mönstrade Band Leafy Vine – Dark Green

Fjädrar Marabou Mix – Rosa Nyanser

Blommor Prima Lavender

Mulberry Rose – 15 mm – Creme

Nuvo Crystal Drops Gloss – Bubblegum Blush
Nuvo Crystal Drops – Morning Dew

Glitterlim Stickles – Ranger – Crystal

2 svar på ”Påskens lyxiga godisask med matchande kort

  1. Men wow så fint du gjort, imponerad. Måste säga att jag har lite ångest inför mitt bidrag på tisdag, det blev ju inte bättre nu😉hihihi.
    Ha en härlig söndag!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

sjutton − 8 =