Nyfödd Scrapbookingkort

Oj vilket konstigt väder vi har här….ena stunden vräker regnet ner och i nästa så skiner solen. Så idag tror jag att jag skippar gräsklippning till förmån för scrapping.

Jag har gjort ett litet kort som min dotter skall ge bort till ett par som just fått sitt första barn. Det blev en lite tjej så rosa var givet.

Som jag skrev i mitt förra inlägg så ska jag försöka mej på kalligrafi, så mitt första alster med egen text ser ni här ovan. Inte så perfekt precis men det är lite av charmen med att göra egna kort och  texter tycker jag.

Som vanligt är basen vit kartong och på den har jag börjat med en rosa cardstock som jag rivit lite i så den ska se använd ut. Ovan på den har jag använt mej avScrapbooking Papperden serien innehåller alla mina favoritfärger så det var ganska självklart för mej att ta den. Runt kanterna lade jag lite stickles glitterlimi en annan favoritfärg nämligen platinum. Rosa halvpärlor satte jag i hörnen och som fjärilens kropp.

Blomrankan har jag gjort av diverse blommor; en mörkrosa stor ros , ljusrosa och vita små rosor, och bladen jag använt är eget material. alla dessa är sammanfogade till en kvist som täcker i stort sett hela kortet. Längst upp har jag lagt pärlor på ett ”strå” som även det är eget material. Lite stickles på rosorna ger som alltid liv åt kortet. Ett litet prickigt organzaband runt min kvist fick bli det sista jag tillförde framsidan.På insidan har jag återigen använt mej av KaiserCrafts Chanteuse Collection men denna gång Prima blommor. Där finns en massa otroligt vackra texter om moderskapet.

Den lilla ängeln uppe i hörnet är eget material som jag hade liggande. Lite stickles även här.

Insidan har jag sedan försökt hålla så ”ren” som möjligt och på motsatt sida kan man skriva in vem kortet är ifrån.   En lite swirl från min ”bra att ha” låda kom väl till pass!

Måste bara visa min nya favorit fastän kortet blev mörkt. Det är den lilla vackra fjärilen som man även ser på mitt första kort längre upp. Man bara punchar ut vingarna och viker upp lite grann för att få en 3D effekt. Jättegullig tycker jag.

Det var allt för denna gång. Nu håller vi tummarna att vädret stabiliserar sig och sol o värme kommer åter!

Kramar!


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

8 svar till ”Nyfödd Scrapbookingkort”

 1. Profilbild för Carina
  Carina

  Härligt kort, gillade när du satt pärlorna på fjärilens kropp:)

 2. Profilbild för Rosemarie
  Rosemarie

  Otroligt fint kort! Och va snyggt kalligrafitexten blev, underbart att kunna skriva så. Själv har jag försökt lära mig flera gånger, men vänsterhänt som jag är brukar det inte funka så bra.
  Kram
  Rosemarie

 3. Profilbild för Linda Lundblad
  Linda Lundblad

  Jätte fint kort!
  Älskar fjärilar och undrar var har du köpt den punchen??
  Hälsningar
  Linda

  1. Profilbild för Margareta
   Margareta

   Viss är den härlig! Jag hittade den hos min lokala scrapbutik i Hudik. Ska kolla vad det var för märke till helgen då jag inte är hemma förän då!

   1. Profilbild för Margareta
    Margareta

    Linda.
    Punchen är av märket Artoz. Det är en helsvart ganska stor punch.
    Hoppas det är till någon hjälp för dej. Kanske din lokala handlare kan ta hem den åt dej?
    Kram
    Margareta

 4. Profilbild för Kristina
  Kristina

  Kalligrafin var riktigt läcker! Det kanske man borde lära sig…

 5. Profilbild för Päivi
  Päivi

  Otroligt vackert kort med otrolig vacker text. Jag har själv en gång i tiden varit väldigt förtjust i kalligrafi men bläcket i mina pennor torkade och jag lyckades inte få igång mina pennor med nytt bläck. Det var som att stiften torkade igen hur jag än rengjorde… Nu när jag ser dina vackra kort blir jag så sugen på att köpa nya kalligrafi pennor 🙂
  Använder du ”tusch” kalligrafi pennor eller kalligrafi pennor med bläckpatroner?

  1. Profilbild för Margareta
   Margareta

   Hej Päivi
   I just detta fall har jag använt en tuchpenna i brunt. Jag håller även på att försöka lära mej använda bläck så vi får väl se i framtiden om jag vågar mej på det också.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *