Multi fold card med Pink Paislee-papper

Inför dagens DT-inlägg har jag frossat loss och slösat kungligt med rosa cardstock. Resultatet blev ett kort som går att vika ut åt alla håll och kanter, ett så kallat multi fold-kort. Ett härligt somrigt ark från Pink Paislee, ”Party” klär in och utsidor på kortet.

Det behövs två cardstock för att skapa kortet. Jag har skurit till tre ”remsor” om 15×30 cm. De tre remsorna har jag sedan vikt på mitten och fäst ihop med varandra. ”Ovansidan” av kortet har jag lämnat öppet så att två fickor bildas. I en av fickorna syns en rund tag. Den halva cardstock som blir över räcker precis till att stansa ut en rund tag och swirlar (Sizzix Bigz, Flourish Courners #2). Tyvärr tog jag inga foton på hur jag gått tillväga, så det får bli vid ett annat tillfälle om önskemål finns.

De vackra och sirliga grindarna i trä kommer från Kaisercraft, ”Iron Gate”.  För att ge grindarna en sliten vitmålad look har jag duttat VersaMark på dem och strött vitt embosspulver över dem.  Grindarna är fästa med dubbelhäftande tejp som jag strött glitter över för att försköna. De ljusa löven är från Höstpysseloch de rosa blommorna från blandade buketter i pastellfärger. Hjärtformade pins i ceriserosa har också smugit sig in.

Nu tycker jag att vi lossar på det rosa satinbandet och kikar inuti kortet!

Kortets portar är Z-vikta och när vi fäller ut dem ser vi två härliga stämplar från Magnolia: ”Welcome To A Lovely Home” och ”Edvin With Stolen Heart”. Motiven är färglagda med Promarkers och flera detaljer har fått glitter stickles.

På den ena porten har jag skurit ut ett fönster och fäst Kaisercrafts ”Oval Window”. Den har blivit behandlad på samma sätt som grindarna, med VersaMark och embosspulver.

När kortet är helt utfällt syns Tim Holtz ”Weathered Clock”, en riktigt mumsig die som går att använda till många och fantasifulla projekt!

Ha en härlig fredag och tack för titten!

Kramar från DT ”ScrapSalig”


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

10 svar till ”Multi fold card med Pink Paislee-papper”

 1. Profilbild för eva
  eva

  whao vilket kort, gillar fönstret skarpt där på ena kanten, vad har du satt bakom bågen för fönstret riktigt blänker.
  ha en bra helg/eva

  1. Profilbild för ScrapSalig
   ScrapSalig

   Tackar så mycket, vad glad jag blir att du gillar kortet! =D

   Jaa, fönstret är så kul, jag älskar fönster och det blev ju lite kul med det där på kanten! Det är dubbelhäftande tejp och eftersom den var bredare än fönstret så strödde jag glitter på det som sticker fram 🙂

   Ha en bra helg du med!

 2. Profilbild för Majsan
  Majsan

  ÅHH WOOW såå superfint kort, och vilken rolig vikning, så snyggt med fönstren och grindarna. Det är ju så snyggt gjort hela kortet så man har ju inga ord, HELT OTROLIGT SNYGGT helt enkelt 🙂

  KRAM MAJSAN

  1. Profilbild för ScrapSalig
   ScrapSalig

   Tusen varma tack för din kommentar, det gör mig så glad att du tycker om kortet!! =D Jaa, grindarna är underbart vackra och så användbara till många olika alster 🙂

   Kramar

 3. Profilbild för Rosemarie
  Rosemarie

  Wow, vilket kort du har gjort! Helt underbar vikning och sååå snyggt med grindarna och fönstret. Färgerna är ju otroligt läckra, själv har jag så svårt för starka färger, vet liksom inte vad jag ska göra med dem, men du scrappar så fint med allt material, det är verkligen inspirerande.
  Stor kram
  Rosemarie

  1. Profilbild för ScrapSalig
   ScrapSalig

   Varm tack, vad skoj att du gillar kortet! =)

   Håller med dig om att det är lite trixigt med starkare färger, men himla roligt också! 🙂

   Kramar

 4. Profilbild för Maria " Emia" Meijer
  Maria ” Emia” Meijer

  WOW!!!
  Vilket underbart kort! Du är en mästare på att få till det, underbart fint. Gillar ALLT!

  Kram Maria

  1. Profilbild för ScrapSalig
   ScrapSalig

   Tackar så mycket för dina fina ord!

   Kramar

 5. Profilbild för GunBritt
  GunBritt

  Vilket underbart kort du har gjort. Riktigt snyggt
  Kram GunBritt

  1. Profilbild för ScrapSalig
   ScrapSalig

   Kul att du gillar kortet, tack så mycket för din kommentar! =D

   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *