Mixed media tavla med opal magic

Hej på er allihop!

Hoppas att ni alla har det bra. Här hemma räknar sonen ner för fullt till sommarlovet så det bara är fritids hela dagarna.Själv funderar jag nog mer på vad vi kan göra för kul utflykter i sommar. Jag längtar så till att värmen kommer med full styrka!

Även denna vecka bjuder jag på en mixed media tavla. Förra gången grundmålade jag med vit gesso men den här gång grundmålade jag målarplattan med svart gesso. Sedan torkade jag den med min embossingfön eftersom jag ville komma vidare snabbt.

Nuvo expanding mousse var riktigt spännande att få testa, då det var första gången visste jag ju inte hur resultatet skulle bli. Tillsammans med en stencil från stamperia fick jag känslan av vintage. Efter att moussen är applicerad fönas den med embossingfönen och får då en puffig, upphöjd yta.

Den stora rosen, knopparna och bladen kommer från en Prima mold – In the garden. De och alla andra blommor målades svarta med gesso innan jag sedan började färglägga med 2 olika Prima Opal magic färger; Pink – Blue och Blue – Violet. De ger olika färg beroende på om du målar på mörk eller ljus bakgrund. Den gröna färgen på bladen är från mina egna gömmor.

För att detaljerna skulle framträda mer avslutade jag målandet med att lägga till Inka-Gold Rosenquartz på topparna med ett finger. De sammanflätade hjärtana i metall tycker jag passar fint in i kompositionen.

Även cabochonerna är färglagda med opal magic på baksidan. Jag använde samma opal magic färg som på de blå blommorna och eftersom det här blev en ljus yta framträdde istället den rosa färgen.

Till sist ville jag ha med några fjärilar. I en förpackning foil & transfer sheets hittade jag helt rätt nyans. Jag gjorde folieringen på ett lite tjockare blankt vitt papper och klippte sedan ut dem. Därefter fick båda fjärilarna hela ytan målad med Stickles glitterlim

Hoppas att min tavla har gett er lite sug på att prova själva.

Många kramar DT-Nettan


Publicerat

i

,

av

Etiketter:

Kommentarer

2 svar till ”Mixed media tavla med opal magic”

 1. Profilbild för Rose Strandberg
  Rose Strandberg

  Så vackert!

  1. Profilbild för Nettan
   Nettan

   Åh tack så jättemycket! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *