Mixed media tavla med liquid acrylic färger

Hej på er!

Idag har vi snurrat runt lite så jag är tillbaka redan idag och Sophie får ni träffa på torsdag nästa vecka igen.

Med den underbara sommarvärmen som kom tillbaka så fick jag lite feeling och skapade en mixed media tavla som från början låg i den mörkare skalan men tillslut blev riktigt somrig med ephemras från Prima.

Jag grundade med vit gesso över hela canvasen. Det är för att färgerna ska kunna flyta bra när det är dags att måla. Som ni ser på bilden nedan har jag använt en stencil och modeling paste till bakgrunden av tavlan. Här ser man även hur härligt färgerna flyter samman med varandra. Jag satte ut små droppar med färg på lite olika ställen och sprayade dem sedan med vatten för att få dem att röra sig.

Ovanpå modeling pasten och metalldekorationerna hade jag som avslutning på Inka gold. Detta gör att detaljerna framhävs mer.

Sugrör i papper är inte bara till för att drickas med, här får de vara en del av min komposition. Chipboarden är en ram som kommer i ett fyrpack med bland annat söta fågelholkar. Både chipboarden och blommorna i blått och lila är också målade med liquid acrylic.

Det svarta på bilden bakom livbojen är en stämpel från crealies. Detaljerna kom inte fram så bra på tavlan som jag önskade, men jag gillar resultatet i alla fall. Ostduken representerar i mina tankar fiskenät.

Jag har en förmåga att inte riktigt hinna leva i nuet och njuta av vad jag har. Utan jag planera veckor framöver. Med denna tavla vill jag försöka få mig själv att stanna upp lite. Vara mera här och nu.

Nu önska jag er allt gott tills vi ses igen

Kramar DT-Nettan

Materiallista:

Canvas

Vit gesso

Liquitex modeling paste

Stencil från Finnabair

sugrör

Liquid acrylic – Deep turquise, Ultra marine, Violet

Crealies – Grunge circles

Chipboard

Tyg blommor

Blommor från Prima Golden coast

Ephemra – Prima Golden coast

Metall – Mechanicals och Vintage trinkets från Finnabair

Klockan

rhinestones silver

Inka Gold Wax

Ostduk från egen gömma, men finns att köpa hos Kristinas


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *