Mixed media pumpa till Halloween

Hej allihop!

Hoppas att ni alla har det bra i höstkylan. Halvvägs in i oktober och med Halloween i antågande kändes det som en toppen idé att altra en pumpa i glittriga färger.

Jag började med att måla hela pumpan med svart gesso. Jag lade sedan på ostduk som jag drog ut för att få lite trådig och ”limmade” fast den med mer svart gesso.

Jag torkade pumpan med embossingfönen och målade den sedan med Finnabairs acrylic sparksfärg Ginger Magic. Därefter la jag på Inka gold för att få fram texturen från ostduken.

Ostduken ovanpå pumpan är först målad med två olika sparksfärger Iris potion och Fairy wings och torkade innan jag limmade fast dem.’

De stora blommorna är precis som pumpan målad med svart gesso innan de är målade med sparksfärger. De små fick behålla den svarta gessofärgen för att skapa kontraster.

Bladen var helt vita från början så de målade jag direkt med sparksfärgen Fairy wings.

Under blommorna har jag satt fast lite grön sisal. Jag tyckte att kompositionen blev lite platt och valde därför att sätta dit några metallspröt. Jag tycker att det med hjälp av spröten blev en bra höjd. Dessa gör du enkelt själv genom att vira lite metalltråd runt en pensel.

Det sista jag limmade på är de små guldpärlorna. Dessa kommer i ett paket om tre olika storlekar och jag har använt den minsta och mellanstorleken på pärlorna. När ni ska limma fast kulor i olika storlek börja då med de största och låt sedan de små fylla ut tomrummet som blir mellan.

Till sist avslutade jag med att torrborsta med vit gesso.

Ha det gott till vi ses igen!

Kramar DT-Nettan

Materiallista

Papier-maché pumpa 13 cm 

Svart och vit gesso

Ostduk

Inka Gold Wax

Finnabair acrylic sparks

Rosor storlek 20 mm och 10 mm

Sisal – grön

Blad

Pärlor – Caviar pearls guld

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

4 × 5 =