Mixed media påskägg färglagt med Distress oxide spray

Hej på er!

Äntligen är vi inne i april. Eftersom vi har barn som fortfarande är små så är det jättepopulärt med årets påskjakt i trädgården. Därför kände jag att ett altrat påskägg blir perfekt som mitt första DT inlägg här i bloggen.

Jag tycker om att spara på äggen som barnen får vilket betyder att vi har några ägg nu även fast de används flera år. Så för att göra årets jakt lite roligare så tänkte jag altra ett åt dem var. Eftersom färgerna på ägget var väldigt starka började jag med att lägga två lager med gesso så att det verkligen täckte ordentligt.

För att skapa struktur på äggets sidor använde jag en stencil som heter Passiflora. Från Finnabairs silikonform Lowell Lattice kommer de två snirkliga figurerna ovanpå, de är gjorda i lera och limmades dit innan de var torra, på de sättet gick de att forma.

 

Sedan gick jag på med Tim Holtz nya Distress Oxide sprayer. Så roliga att jobba med! Färg och vatten huller om buller skapar häftiga oxideringar.

 

De vackra blommorna i murriga blå nyanser kommer från Graphic 45. Därifrån kommer även metalltwistarna och bladen som går i en mossgrön ton. De vita fjädrarna fick bryta av allt grönt och blått.

 

Vad vore ett påskägg utan en kanin? Här skuttar en söt liten blå träkanin mellan blommorna. Den är färglagd med Primas Opal magic blue – violet.

Som avslutning för att framhäva lite detaljer målade jag med Inka gold i färgen champagne på blommorna och lerfigurerna.

Varma vårhälsningar!


Publicerat

i

,

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *