Mixed media på ramhjärtan

Hej på er!

I dagens inlägg har jag altrat en rad med tavelramar. Det jag tycker det är så kul med just mixed media är att jag kan experimentera mig fram.

Det jag var säker på från början var att jag ville använda mig av Finnabairs liquid acrylic färger. När dessa ska användas behöver man en vit bakgrund så jag målade ramarna med vit gesso och sen skapade jag med det som fanns i närheten.

Genom en stencil från Stamperia gjorde jag mönster på bakgrunden med modellingpaste. Alla sakerna på mitt projekt är fastlimmade med thick gel medium. Metallbitarna kommer från Stamperia, med undantag för kronan. Ramarna målades med liquid acrylic färgen genom att dutta på färg med en tunn pensel, för att sedan spraya med vatten och luta ramarna så att färgen flöt ut.

Det upphöjda mönstret bakom metallen är Cream paste i en Impression mould. Detta gjorde jag för länge sedan med tanke att använda och nu kändes det som att jag hittat rätt projekt. Du väljer själv om du vill använda hela biten eller att ta isär den som jag gjort.

Mittenramen fick en blomma i resin som jag hade gjutit förra veckan av 5 minuters resin. Vingarna i metall kommer från Stamperia och texten Fleeting moments är från craft’oclocks serie Vintage Bisou.

Sista hjärtat är skapat på samma sätt som de förra. Klockan jag har använt är i plast och målad med acrylfärgen för att få den att se rostig ut. Jag avslutade med att skvätta svart gesso lite överallt.

Hoppas att ni blev lite sugna på att testa själva. Ha det gott.

Kramar DT-Nettan

Materiallista:

Hjärtramar

Vit och svart gesso

Liquid acrylics; Carmine, True yellow och Burnt sienna

Modelingpaste

Stencil Stamperia

Thick gel medium

Metall från Stamperia

Metall krona

Stamperia Impression mould

Cream paste

Mold från Prima

Textremsa från Vintage Bisou

Från egen pyssel hörna Resin och klocka i plast


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *