Mitt tips hur man målar med ProMakers

Hej!

Som ni vet så ska vi ju denna vecka dela med oss av våra bästa tips och jag tänkte visa er hur jag gör när jag färglägger med promakers.

Innan jag börjar måla så kollar jag alltid vilket papper jag ska ha så att jag kan matcha cardstock och mönstrade papper med färg och nyanser på mina Promarker, oftast är det kläderna som jag vill ska matcha. När ni klickar in på länken så ser ni att alla pennor är uppdelade i färgnyanser så att ni lätt kan gå in och kolla färg för färg.

Jag börjar alltid med ansiktet och kroppen och en annan regel som jag alltid har när jag målar är att jag försöker alltid ha mellan 4-5 olika nyanser för att få motivet att se så levande ut som möjligt.

Sedan så börjar jag alltid med den mörkaste nyansen ytterst runt kanterna där jag vill att den mörkaste skuggan ska hamna och sedan så jobbar jag mig igenom alla pennor i den färgen tills jag kommer till den ljusaste.

När jag har målat med alla nyanser så brukar jag gå över igen med dom två mörkaste pennorna för att förstärka skuggorna lite extra.

Eftersom jag börjar med den mörkaste och avslutar med den ljusaste så tycker jag att det blendar / smälter in i varandra väldigt bra. När jag har jobbat med den mörkaste och ska gå vidare med nästa nyans så ser jag till att blenda ihop där jag slutade med den mörka och där jag börjar med en lite ljusare, att man målar lite över den mörkaste färgen för som sagt jag avsluta alltid att måla dom mörkaste skuggorna en gång till.

När Jag målar Brunt hår som denna lilla Tilda har så börjar alltid att alltid ha lite gula nyanser för att skapa lite extra starka slingor och att det blir lite mer kontrast, lite livligare hår. Nu har ju hon väldigt lite hår på detta motiv men det blir så bra när man målar på längre hår.

 

Övriga saker jag har använt till detta lilla enkla kort från butiken är:

Dies: Spellbinder Classic Ovals Large, Spellbinder- Floral Ovals Dies

Stämpel: Magnolia – Princes And Princesses – Baby Tilda

Dekoration: Pärlband

Detta var mitt lilla tips hur jag gör när jag målar motiv med promarkers, hoppas att ni får en fortsatt trevlig onsdag!

Kram DT Sophie

DT-Sophie

 

 

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *