Miniatyrer av lera – Godisbutik i kupa – Silk Clay

Hej på er!

Det går sakta men säkert åt varmare väder, och vi i Skåne fick en släng av försommaren i helgen som gick. Tyvärr var den inte intresserad av att stanna… Men vi fick i ordning på altanen och trädäcket, och kan nu njuta av sköna dagar med pyssel tillsammans med barnen!

Att ha roligt med lera är ju inget nytt! Vi har ofta gjort trolldeg, men sedan vi upptäckte foam clay och silk clay, är det bara detta som gäller hemma hos oss! Silk Clay är mjuk och följsam, och att skapa miniatyrer är oerhört enkelt och tacksamt. Ytan blir slät som sammet och leran torkar i luften på bara ett par timmar.

För att göra detta söta skyltfönster med godsaker används en kupa med träfot. Välj mellan kupa av glas eller kupa av plast. Den här varianten är gjord med artikel 52163, som är av plast och 18 cm hög. I botten av kupan finns hålrum för en led-ljusslinga

Ett set med pallar och bord limmas fast med limpistol, för att få upp bakverken på höjd. (Just dessa som bilden visar har utgått ur sortimentet, men artikel 56513 finns som alternativ.)

Träfärgade köksredskap i miniatyr målas med t.ex. plus color-penna eller hobbyfärg.

Silk Clay Creamy var jag till en början något skeptisk till, men de har blivit mer och mer omtyckta på sistone av både mig och barnen. Den är något mer flytande, som tandkräm ungefär, och ”syllarna” (ett mer proffsigt ord för korkarna-med-roliga-former som sonen säger) är utbytbara.

(Ett litet exempel på hur Silk Clay Creamy lätt kan bli beroendeframkallande…)

Sedan skapas bakverk, kakor, glassar, godis och tårtor på löpande band i alla olika former och färger! Låt fantasin flöda!

Foam Clay är en annan typ av lera, med små, små frigolitkulor inuti. Just vit foam clay med glitter blir ganska effektfullt som dekoration på bakverken.

Vem sa att semlor inte kan vara rosa?!

De guldfärgade bägarna var från början trä-färgade, men är målade med Akryltusch.

Förutom bakverk i miniatyr, kan glaskupolen också innehålla andra säsongsbaserade föremål. Till exempel höstlöv och miniatyrdjur, påskägg och kaniner, eller varför inte ett vinterlandskap i miniatyr med föremål från kategorin nissedörr?

Det var allt för mig för den här gången! Lycka till med era skapelser, och ha en underbar vårdag i solen!


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

2 svar till ”Miniatyrer av lera – Godisbutik i kupa – Silk Clay”

 1. Profilbild för Isabella Pamp
  Isabella Pamp

  Hej jag har en fråga om du kan göra tacos i lera? Tänkte till knappar till en kläning jag håller på med.

  1. Profilbild för Kristina
   Kristina

   Hej Isabella!
   Vi tillverkar dessvärre inte miniatyrer på beställning, men däremot säljer vi leran som du kan skapa egna små figurer av. Om du söker på ’taco clay’ på YouTube, får du upp många bra instruktionsvideos om hur du kan göra. Lycka till med klänningen!
   Hälsningar från Kristinas Scrapbooking!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *