Minialbum

TISDAG igen tjohoo.

Denna veckan har jag gjort ett litet minialbum. Yttermåttet är 6×6 och det är inte så tjockt, Perfekt som ett tackkort som man kan sätta lite foton i från en fest eller annan tillställning. Jag har använt papper från Kaisercraft, ”Betsy´s Couture”. Lite gammaldags i mörkblåa, turkosa och beiga toner.

DSC_4438

Framsidan med blommor från Reprint,vita och röda pappersrosorrhinestones, pearls och glitterlim. Damen har jag klippt ut från ett av mönsterpapperna. Texten är också från mönsterpapperna och jag satte fast den med häftkuddar. Stänger albumet med ett tunt organzaband som jag satt under mönsterpappret.

DSC_4439

Första uppslaget. Ännu en utklippt dam i fin hatt.

DSC_4442

Andra sidan. Finaste spetsmönster. Matchar bakgrunden visst.

DSC_4441

Här har jag vällt ner sidan istället så att ”spetsen” är undertill.

DSC_4440

Sista uppslaget.

Detta minialbum är enkelt och snabbt att göra. Pärmen är en bit cardstock som mäter 12×6 inch. Denna bigas på mitten, alltså på 6″. Mät ut mitten på längden (3 inch) och tejpa fast ett tunt band. Chalka och klä med mönsterpapper både på in- och utsidan. Ta ett nytt cardstock och skär det 11×11″. Denna bigas på 5 1/2″ på bägge hållen så att du får fyra likadana rutor, som ett plustecken. Skär upp en bigning in till mitten. Man kan vika den som man vill ha den men sista sidan ska limmas på pärmen. Chalka och klä med mönsterpapper. Fritt fram att dekorera som du önskar. Håller man det någorlunda platt får man ner det i ett vanligt kvadratiskt kuvert. Lite roligare än bara ett kort.

 

Tack för titten idag.

Kram

dt_jenni

 


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *