Min tavla fick en makeover

Hej på er allihop!

Hoppas att ni har det bra. Nu när hösten är här känns det som ett perfekt tillfälle att ta tag i de där projekten som man gått och funderat på under sommaren, men som man inte velat ta tag i eftersom det varit så härligt väder ute.

Ibland kan det ju bli lite fel när man tänker att det ska bli bra, eller hur?!

För några år sedan köpte jag denna tavla. Städar gör vi ju alla och far över med en våt trasa, det skulle jag inte gjort för färgen släppte och det lilla damm som satt på trasan fastnade på tavlan och förstörde den. Då jag älskar texten så har tavlan fått hänga uppe i alla fall men nu bestämde jag mig för att det var okej att göra om den.

Jag började med att måla den med svart gesso och lät den självtorka. Efter som jag gillar ett slitet intryck så blev jag glatt överraskad när jag hade fått en riktigt snygg sprickbildning på tavlan när gesson hade fått självtorka.

Efter det blandade jag mica powder med 3D Gloss gel. Detta hade jag sedan på genom en stencil lite överallt på duken, men jag försökte tänka mig en linje från vänstra övre hörnet till högra nedre hörnet. I själva mica powderet finns inget bindemedel vilket gör att du måste ”binda” det vid ditt alster på något sätt. Detta gör du genom att blanda med ett medium med bindemedel i eller använder ett fixativ efteråt.

Då var det dags för mitt nya citat att börja ta form. Jag skar ut det med min Silhouette i tunnare chipboard och limmade ihop bokstäverna två och två för att få dem riktigt stabila. Därefter målades alla med vit gesso. Då suger chipboarden inte åt sig så mycket av den andra färgen sedan.

Jag målade bokstäverna i etapper, då slapp jag få fula fingeravtryck i färgen på kanterna. När jag målar så blir det gärna lite kladdigt runt om så jag tycker att det är toppen att jobba på Tim Holtz glass media mat. Lätt att torka av med lite våtservetter.

Efter att jag prov lagt ut bokstäverna på tavlan kändes det som att något saknades. Jag bestämde mig då för att förgylla ramen lite med Gilding flakes. Jag tog limmet och drog ut lite linjer i två av hörnen, lät det torka något och satte sedan dit guldflagorna. Det blev verkligen toppen!

Nu var det bara jobbet kvar med att limma fast citatet. För att få det jämt la jag först ut alla bokstäver och bestämde mig för vilken höjd det skulle sitta på för att sedan mäta från ramen till första och sista bokstaven på varje rad. Min linjal la jag sedan på duken och limmade bokstäverna mot så att raderna blev raka.

Jag är väldigt nöjd med resultatet och känner att jag nu har en tavla som kommer få hänga kvar på vägen några år till.

Var rädda om varandra!

Kramar Dt-Nettan

Materiallista:

Tavla – från egen vägg

Svart och vit gesso

Finnabair 3D gloss gel

Finnabair Mica powder – Oriental

Stencil Mini Kaisercraft – Rising Bubbles

Chipboard Storpack 100 ark – 25 x 35 cm – 350 g – 0,5 mm

Silhouette cameo 4

Finnabair metallique acrylic paint Emerald green och Ancient coin

Lim till Gilding flakes: Knorr prandell Flimsy Metal

Nuvo Gilding flakes – Radiant gold

Tacky Glue

Tim Holtz Glass media mat

Linjal


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *