Med Chameleon-pennor

IMG_7741

En smarrig cupcake blir det så här på fredagseftermiddagen och det vackra motivet hittar du här hos Kristinas Scrapbooking! Superkul att dekorera den med rhinestones och nästa gång kan det nog bli lite Glossy Accent på glasyren också. Perfekt att öva färgläggning på också.

Jag har äntligen testat de nya Chameleon-pennorna där 22 pennor kan komma att bli ersättare för samtliga mina över hundra Promarkers! Det var en helt ny upplevelse och vi kan förstås behöva lite tid pennorna och jag innan vi funnit varandra helt. Till en början förstod jag överhuvudtaget inte vad jag skulle göra för att ljusa upp färgen på pennan och döm om min förvåning när jag förstod OCH hittade var pennspets nr 2 fanns. Det är inte svårt alls, om man bara lägger ett par ynka minuter på att läsa instruktionerna och inte är FÖR ivrig som jag var. 🙂

Pennan håller vad den lovar när den ger löfte om att en enda penna skapar otroligt många nyanser. Det jag dock behöver vänja mig vid är själva processen – att ha tålamod att vänta en smula när jag upptäcker att jag behöver få tillbaka den ljusare nyansen på pennans färg mitt i målandet. Man startar (förslagsvis) med att gå från ljust till mörkt. Med små ytor att färglägga är det inte säkert att man behöver blanda pennan ännu en gång – det är som magi.

Ett som är säkert är att jag kommer att skaffa mig favoriter bland färgerna. Färger som jag gillar lite extra och som jag kommer att gilla att jobba med mer än andra. Än har jag inte bestämt mig och det finns många otroligt mumsiga färger.

Hur man färglägger med pennorna, i cirklande rörelser, raka streck o s v skiljer sig inte alls från promarkers. Det gillar jag för det betyder att jag behöver lära mig en helt ny teknik, utan bara ”köra på” som jag alltid gjort.

IMG_7748

 

MATERIAL-LISTA:

Designark 

Simply Stories; Enchanted (det ark ur kollektionen som jag använt är tyvärr slut, men flera andra finns att välja bland)

Cardstock

Bazzill – Classic; Kraft och Canvas; Limeade

Skriva/Färglägga

Chameleon Pen Marker – Bubble Gum, Spring Meadow, Bark

Stämplar

Stämpel CC Design – DoveArt; Cupcake

Dekorationer

Rhinestones Strips – rosa rhinestones

Blommor Prima Marketing- Debutante; Penelope och Lavinia

Ljusgröna Rosenblad – 2 cm

Verktyg

Embossing Folders – Butterflies och Oval Border

Lim/Tejp

Aleene’s Tacky Glue

Dubbelhäftande Tejp dubbelhäftande tejp

Distanskuddar 3D häftkuddar

 

Tusen tack för titten, hoppas att ni får riktigt härlig helg!

Kramar från DT Kristina ScrapSalig

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *