Maska stämplar – sätta ihop flera stämplar

Hej på er!

Idag tänkte jag tipsa er om en teknik som jag själv tycker är väldigt rolig och det är att maska.

Maska betyder att man ”sätter ihop” flera stämplar när man ska stämpla ett motiv så att det blir som ett enda motiv i slutändan.
Det som är så roligt är ju att man kan göra massor av fina ihopkok av stämplar så man  verkligen får något som känns lite mera eget. Du kan sätta ihop allt från 2 stämplar till hur många som helst egentligen. Du kan göra kort, skyltar, almanackor, ja allt möjligt! Här är det bara fantasin som sätter gränser!

Jag tänkte visa lite lätt här hur jag själv går till väga när jag maskar så idag har jag maskat ihop en liten bild med påsktema. Det är ju snart påsk så jag tyckte att det passade bra. 🙂

Jag börjar med att välja ut de stämplar som jag skulle vilja använda till min bild. Det är också viktigt att du INNAN du stämplar bestämmer dig för HUR du vill ha dina stämplar. Vilka som ska synas bakom och vilka som ska synas fram så att säga.
De stämplar som ska synas fram stämplar jag upp på ett vanligt kopieringspapper och klipper ut.
Den stämpel som sen ska synas längst fram stämplar jag på mitt albumblad eller akvarellpapper eller vad DU nu använder att måla på. När jag har stämplat upp denna stämpel så tar jag den utklippta bilden och sätter fast lite lätt över med en liten tejpbit på baksidan. Viktigt är att det sitter precis ovanför din stämplade bild.
Sen fortsätter du med att stämpla på bilden som ska synas lite bakom din första stämpel. Nu gör det ju inget att du stämplar på din första bild eftersom vi skyddat denna med en kopia över.
Sen fortsätter man bara på det här viset tills man är nöjd eller har använt alla de stämplar som man ville ha med på sin bild.
Man får ha lite koll så att stämplarna hamnar i bra ”höjd” mot de andra som man har stämplat och det är också sådant man får tänka lite på innan när man funderar lite på hur man vill att bilden ska se ut.
Såhär blev min bild när den blev klar. Jag har använt hela 7 olika stämplar till denna bilden och nu har jag förmodligen en bild som är lite mer ”min egen” när jag satt ihop detta lilla söta tjejgäng. Kanske ska de ut och påska ihop sen? 😉
Jag valde också ett TEMA för min bild, i detta fallet påsk som jag hoppas att man ser.
Tulpaner i kärran, påskägg och lite djur som fjärilar och kanin/hare osv. Man kan göra MASSOR tycker jag med sina stämplar bara genom att maska!

Hoppas ni har lust att prova!
Kram Malin


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

6 svar till ”Maska stämplar – sätta ihop flera stämplar”

 1. Profilbild för Gurkiss
  Gurkiss

  Maskning är sååå snyggt 🙂

  Ha de gott.
  Kram Gurkiss

 2. Profilbild för Sussie E
  Sussie E

  Håller fullständigt med Gurkiss, så snyggt det kan bli.

 3. Profilbild för Jenny Ny
  Jenny Ny

  Åh så fint det blev!! Vilken häftig idé!! Ska jag verkligen prova, ska bara hitta några roliga stämplar först! Kram!

 4. Profilbild för Cissela
  Cissela

  Oh va duktig du är, blir supersugen på att prova men har rymt från mina studier ett par minuter så får göra det en annan dag… men vi har också gjort en del i helgen så bilder kommer under veckan… Kram Cissela

 5. Profilbild för Lena Liljestrand
  Lena Liljestrand

  Har alltid beundrat detta med att maska, men aldrig försökt. Nu fick jag verkligen idén om att försöka. Det ser ju jättekul ut…Kram Lena

 6. Profilbild för Kristina
  Kristina

  Riktigt coolt! Jag äger totalt 3 stycken stämplar. Kan man maska ihop en julkula, en nalle med hjärta på magen och en liten grattis-stämpel? Haha!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *