Lysande pumpa

Hej på er allihop!

Känns konstigt att vi redan är i mitten på september, tiden springer verkligen iväg. Det här är en tid på året som jag älskar att fånga upp alla färger som finns i naturen i mina projekt och dagens projekt är inget undantag.

Jag började med att rita upp en pumpa på en bit chipboard med blyerts och fyllde i strecken med en svart penna och klippte ut min pumpa. Därefter ritade jag av pumpan på ett till chipboard och klippte ut. De två pumporna limmade jag ihop för att få en stabil grund att jobba på.

Eftersom jag ville att pumpan skulle stå upp gjorde jag ett stöd i de chipboard bitarna som blivit över när jag klippte ut mina två pumpor. På stödet gjorde jag en liten hylla för att ställa batterienheten till ljusslingan.

Jag tejpade fast ljusslingan på baksidan för att veta var lysdioderna skulle hamna och gjorde sedan hål så att ljuset skulle lysa igenom. Ljusslingan limmade jag tillslut på plats när hela pumpan var klar.

Innan jag målade pumpan i orange grundade jag den med vit gesso. Eftersom jag fyllde i linjerna med svart penna från början så syntes de genom båda färgerna så mycket att jag hade ett stöd att måla i linjerna efter med brun färg. Även stjälken målade jag brun.

Jag hade på modelingpaste på pumpan genom en stencil från Stamperia. På modelingpasten och kanterna runtom drog jag med en watermark stämpeldyna och hällde på embossingpulver.

Innan jag limmade fast ostduken färgade jag den med Distress oxide spray.

Kugghjulen är först embossade med Lindy’s Chip of the old black och sedan målade med Art acrylic orange och yellow ochre samt Plus color chocolate för att ge en rost effekt.

Trästaketet är embossat i en underbar copparfärg.

De stora gröna bladen är från början vita, men är superenkla att måla och få till den färgen man vill ha.

Slutligen dekorerade jag med rosor i lite olika storlekar och färger, sisalfibrer och ett vackert svart satinband blev pricken över i.

Hoppas att ni har haft en trevlig start på hösten!

Kramar DT-Nettan

Materiallista

Chipboard

Tacky Glue

Ljusslinga

Vit och svart gesso

Art acrylic färg Orange, Yellow ochre

Plus color chocolate, Leaf green

Vita blad

Chipboard Wycinanka Staket med dekor och Kugghjul

Embossingpulver Color Box coppar, Lindy’s Chip of the old black 

VersaMark Watermark stamp pad

Mixed media stencil Stamperia Cosmos Astronomy & Numbers

Liquitex flexible modeling paste

Spatel

Ostduk

Heat It – Embossingfön

Distress oxide spray Speckled eggs

Deco Rhinestones

Sisal

Satinband

Rosor brown, white och sage


Publicerat

i

, , ,

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *