Loppisfynd får nytt liv med Montana gold sprayfärg!

Hej på er allihop!

Så härligt att sommarvärmen äntligen kommit tillbaka tycker jag. Nu ska jag njuta av kvällarna ute i trädgården. Jag kan tycka att det är riktigt mysigt med levande ljus när man sitter där ute och småpratar. Vilket gjorde att jag föll pladask för denna fina ljuslykta/hållare när vi var inne på ett loppis. Den skulle bara med hem!

Jag började med att göra löv av papperslera i en silikon form. Det är första gången jag använder Primas egen lera och det tog en stund innan vi blev kompisar. Jag använde min sprayflaska med vatten för att fukta upp leran och då blev den genast mer lätt arbetad. När jag jämför leran med andra jag har använt så tycker jag att den är riktigt bra. Den smular inte alls sönder lika lätt under arbetsprosessen som andra jag har provat. Jag plockade ut bladen ur formen på en gång och limmade fast dem med hjälp av gel medium. Då kunde jag forma dem som jag ville. Jag satte även fast lite artstones på leran och ljuslyktan för mer struktur.

Pizzakartoner är inte bara bra till att frakta cardstock och mönsterpapper utan funkar utmärkt som underlag när du ska måla! Montanas spray färg täcker riktigt bra och trots att det är många veck och mellanrum tog det inte lång tid innan allt hade fått färg på sig.

Att bara ha en enhetligt turkos hållare hade jag inte tyckt om så lite blommor från Prima fick bli målade med Opal magic färg för att matcha själva ljuslyktan. Och innan jag limmade dit blommorna la jag på Inka gold för att få fram strukturen på bladen.

Ljuslyktan är målad med två lager vit gesso och sedan Opal magic.

Jag ville inte ha lyktan så slät så innan jag målade med gesson satte jag dit lite modeling paste med en spatel.

Ha en fortsatt trevlig sommar!

Kramar DT-Nettan

Materiallista:

Prima Redesign paper clay

Form: Leafy blossoms

Gel medium från eget

Art stones från eget

Montana Gold sprayfärg – Malachite Dark – Turkos

Inka Gold Wax

Prima Opal magic Rose-Gold

Vit gesso

Modeling paste


av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *