Ljuskort med tag – Candle Card

Hej på er allihop!

Hoppas att ni alla har det bra. Här rullar livet på i en rasande fart. Så fort så att orken råkar ta slut ibland. Så när jag skulle skriva detta blogginlägg somnade jag gott med sonen när jag nattade honom. Det är därför det kommer en dag sent.

I mitt förra blogginlägg fick jag ett önskemål om att göra ett kort med tag. Så himla kul med önskemål! Fortsätt gärna med det 🙂 Så idag visar jag därför ett kort med en tag och en förvaring där det får plats antingen fyra värmeljus eller en dubbel chokladbit. Man kan också stöpa egna ljus och använda ljusfärg för att matcha kortet, eller varför inte doftolja ljus. Vill man att det ska var mer naturligt så passar det kanske bättre att gjuta ljus med sojavax.

Du behöver ett cardstock på 15 x 30cm, detta bigas på 1, 3, 7, 9 och 21,5 cm. Tagen är gjord i samma cardstock och har måtten 7 x 15,5 cm. Mönsterpapper: 1 st 8 x 14,5 cm, 2 st 1,5 x 14,5 cm, 1 st 3,5 x 14,5 cm och ett 12 x 14,5 cm.

Jag börjar med att fästa alla mönsterpapper utom det på baksidan och skär ut fönstret där chokladen eller ljusen ska ligga, detta har måtten 2 x 10 cm. Om du vill ha en bit plast i fönstret är det bra att fästa det nu på insidan av cardstocket så man slipper fula kanter.

Sedan är det dags att limma ihop kortet. Jag börjar med den vänstra delen där tagen ska sitta och limmar längs med kanterna. Sedan viker jag den andra delen och limmar den kant i kant med den vänstra delen. Då ser det ut så här uppifrån.

Nu är det dags att fästa banden på baksidan som ska hålla kvar ljusen eller chokladen och därefter limma dit mönsterpapperet på baksidan.

För att göra halvcirklarna på kortet och tagen har jag använt mig av ett lock. Jag mätte ut mitten och sedan hur stor korken var för att få det centrerat.

 

När jag hade klippt ut cirkeln på tagen drog jag med en svart stämpeldyna på kanterna och gjorde ett hål till banden.

Nu är det bara dekorationer kvar. I samma pappers serie som mönsterpapperet finns ett klippark med underbara bilder. Jag valde ut två bilder ifrån detta som fick bli blickfånget. Jag har även dekorerat med blommor och blad. De små spiralerna är skaften till blommorna som jag har klippt av och sedan snurrat runt en smal pensel.

Ha det så gott så ses vi snart igen.

Kramar DT-Nettan

Materiallista:

cardstock: Bazzil Tutu pink

Scrapbooking Papper

blommor rosa 15 mm, vita 15 mm och 20 mm

blad

vita band (sitter ihop med ett pärlband också som jag valde att inte ta med)

från egen vrå: rosa satinband 6 mm och plast till fönstret


Publicerat

i

,

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *