Ljus med trä veke

Hej, Felicia här igen!

Idag tänkte jag visa några hemmagjorda ljus med en lite annorlunda ljusveke, nämligen av trä. Earth Wick ljusveke var verkligen roliga att leka med, och blev snabbt av mina favoriter! Nu under våren finns mängder av loppisar, så håll utkik efter unika kärl och skålar som kan användas till egengjorda ljus.

Ljusveke Gjutmassa

Trä-veken är en snygg och rolig uppiffning till dina hemmagjorda ljus. Med metallplatta i botten, sk. ”ankare”, så är de enkla att sätta fast med lite lim i botten på ljuskärlen. Jag använde G-be gjutmassa till mina ljus, som jag färgade med rosa ljusfärg. I paketet med gjutmassan ingår 3 vekar, så jag passade på att göra lite vanliga ljus när jag ändå var i farten. Knyt fast veken i en vanlig blomsterpinne så pinnen vilar på kanten av skålen och veken är rak och spänd.

Jag värmde massan i ett vanligt litermått av stål. Tänk på att tvätta sakerna du använder riktigt noga när du är klar. Jag tvättade först med varmt vatten och diskmedel, sen åkte de direkt in i diskmaskinen. Har du speciella smältkärl och smältrör så behöver du inte vara lika noga. Detta kommer bli jättevarmt så var försiktig!

Jag limmade fast metall-ankaren i botten på min skål. Så mycket i mitten som jag kunde.

När du häller i den smälta ljusmassan, så fyll inte upp den helt. Lämna ca 3 mm, eftersom det kommer bli ett hål när massan har stelnat.
Det jag gjorde när det hade stelnat va att fylla i hållet och låta det stelna. Sedan fyllde jag dom sista 3 mm så jag fick det så fyllt som jag ville.

Här är slutresultatet. Jag hittade mina bägarna på loppis, men vi har också ett stort utbud i butiken. Klicka in till kategorin ljushylsor.

Det blev en helt annan känsla med dessa vekar. Absolut mina favoriter.

Det var alltför mig idag. Jag hoppas ni gillar vekarna och vill prova att göra egna ljus med dem. I kategorin Ljusstöpning och Gjutning finns mycket att välja på!


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *