Liemannen och ett spöke med Paverpol

Hejsan!

Halloween börjar närma sig och det är en högtid som jag tycker mer och mer om för varje år. Då vi ännu inte har så mycket Halloween-dekorationer här hemma så tyckte jag att det var dags att göra lite eget både för barnen och oss vuxna. Det blev en lieman och ett spöke, som, även om de skiljer sig åt en hel del, så är de i grund och botten gjorda med samma stomme och skulpturlimmet Paverpol.

Det här något jag verkligen har velat göra sedan länge, en alldeles egen lieman! Han blev inte perfekt, men ett hyffsat första försök. Det kommer att bli fler liemän framöver. 🙂

Så här gör du en lieman med Paverpol:

Stommen till den här liemannen är gjord av blompinnar, ihopsatta med ståltråd och så en frigolitkula till huvudet. Lien är gjord av kartong och så limmade jag fast den på blompinne.

Jag lindade tyg runt armarna och tunt snöre runt fingrarna. För att hålla stommen uppe fick en liten plastflaska fylld med grus duga som fot.

Det svarta bomullstyget klippte jag i bitar för att det skulle bli lättare att klä stommen.

Så var det dags att börja med att klä in stommen. Jag började armarna, doppade tyget i Paverpol och la det över armarna.

Därefter var det dags för kroppen att kläs.

Efter att ha insett att frigolitkulan syntes för bra så klädde jag även den med tyg innan jag slutligen la över huvan.

Därefter var det bara att vänta på att limmet skulle torka och så målade jag allt med svart hobbyfärg trä och strök slutligen på Inka Gold Vax Silver.

Spöket är också gjord av en frigolitkula på en blompinne och armar av ståltråd, vit tyg doppat i Paverpol och slutligen ögon. Det blev ett snällt spöke till barnen.

Tack för titten idag, mer Halloween kommer det nästa vecka. 🙂

Kram

 

 


av

Etiketter:

Kommentarer

4 svar till ”Liemannen och ett spöke med Paverpol”

 1. Profilbild för Maria Meijer
  Maria Meijer

  Häftigt!
  Vilket påhitt!
  Du ser antingen tycker man om Halloween eller inte.. ?? (Jag inte ?)

  1. Profilbild för Rosemarie Grobosch Thorsell
   Rosemarie Grobosch Thorsell

   Tack!!! 🙂 Men vet du… jag är helt galet rädd för verkliga spindlar, men plastspindlar funkar bra. 🙂 Så jag förstår att denna fest inta passar alla 🙂

 2. Profilbild för Sanne
  Sanne

  Tycker Lie-mannen var skitläcker!! 🙂

  1. Profilbild för Rosemarie
   Rosemarie

   Tack! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *