Layout med Distress Stain

Hejsan!

Oj oj, idag kommer mitt inlägg verkligen sent, men anledningen är att jag ägnat hela dagen åt att experimentera med en ny sorts färg från Ranger. 🙂 Kristinas Scrapbooking har nämligen fått in färgerna Distress Stain och idag tänkte jag visa ett sätt att använda dem för att göra egna bakgrunder till kort och layouter.

Det jag använt är detta: en flaska med Distress Stain (Milled Lavender), en Distress Ink-dyna med samma färg, en Ink Blending Tool, stämplar och vitt, syrafritt papper.

Jag började med att färga in det vita pappret med Distress Stainen. Första lagret blev lite blekt så när det torkat målade jag på ett lager till. (Färgerna på fotona skiljer sig lite extra då ljustet inomhus ändrades när solen gick ner)

 

 

 

 

 

Använde sedan blending toolen och stämpeldynan för att färga in kanterna på pappret. För att mjuka upp ränderna på pappret stänkte jag på en del vatten.

När allt torkat tog jag stämplarna och samma Distress dyna och stämplade över hela pappret. Slutresultatet blev så här:

Med det här mönsterpappret gjorde jag sedan en layout:

Den gröna bakgrunden och fotomattan är av ett skimrande Bazzill Bling ark som heter Emerald City. Alla blommorna kommer från Kristinas Scrapbooking. De är lila och rosa azaleor, små lila rosor och ros mullberry. Bokstäverna är utstansade med hjälp av diesen Vintage Market.

Detta var ett litet tips på hur man kan använda Distress Stain för att enkelt göra egna mönsterpapper.

Ha en härligt avkopplande söndag!

Kram

 


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

2 svar till ”Layout med Distress Stain”

 1. Profilbild för Caroline
  Caroline

  Det blev jättefint! Nu längtar man tillbaka till sommaren igen 🙂

 2. Profilbild för Malin
  Malin

  Vad fint det blev!
  KramMAlin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *