Krona till vårbalens drottning – Scrapbooking

Inspiration till papperskonsten finns överallt och oftast närmare än man tror. Alstret jag visar idag kom till efter att en kollega beskrev önskemål om kort till ett födelsedagsbarn med kungligt smeknamn. Tankeverksamhetens kugghjul vaknade genast och så snart jag fick möjlighet att sätta mig vid pysselbordet, så fick denna skapelse liv under mina händer:

Basen är ljusrosa cardstock från Reprint och jag har använt två ark. Jag var frestad att istället för CS-bas låta de vackra designarken visa både fram- och baksida, men det hade gjort kronan onödigt ranglig.

Kronan bygger på samma princip som ett hattkort, d v s att under huvudbonaden finns ett ”gratulationskort” att skriva på. Formen till kronan har jag fått fram genom att söka på orden ”coloring pages” och ”princess crown” på nätet. Bilden skrev jag sedan ut, klippte ur och klistrade fast på cardstock innan jag klippte ur för att använda som mall. Som ofta är vid alster med lite storlek på, så fick jag ”skarva” på ytterligare en bit för att få kronan att räcka runt den utstansade cirkeln.

Kronan är smyckad med de otroligt vackra designarken ”Arbor” och ”Primrose” från Ruby Rock It´s serie August Moon. Gissa om jag blev totalt scrapsalig när jag fann dem i mitt senaste DT-paket?

I kronans botten, under det cirkelformade designarket, har jag fäst ”ostduk” som jag hade i mina egna pysselgömmor. Samtliga bitar av designarken är embossade med distress ink ”Spun Sugar” som smälter in perfekt med arkens egna färger. Cirklarna inuti kronan och på ”kortet” under är inramade med glitter stickles ”Glam Pink”.

På ”kortet” har jag stämplat med en text från Reprint och VersaMark samt värmt tillsammans med embosspulvret ”Cotton Candy”. Kronans utsida är också embossad med mönster i samma mjuka, rosa ton, dock med egen privat stämpel. Kortet sitter samman med kronan med hjälp av en vacker pearl brad från YouDo.

 

Primas blomrankor  ”Sunkiss” skapar häftiga effekter på alster och jag har använt ”Pixie Vine”. Jag har valt att dela rankan i tre delar och har sedan fäst den med glue dots samt dubbelhäftande tejp. Bland kronans blomster hittar vi också turkosa rosor i mellanstorlek från Inkido samt en blågrön skapelse (”Sage”) från Kaisercraft. De har fått en omgång glitter stickles ”Baby Blue” på sina blad. Jag har även använt gröna rosblad.

Längs med hela kronans utsida har jag fäst rosa spets. På kronans framsida hittar vi också gröna pearls som jag gjort med Paper Pen. Det är första gången jag testar, så det får allt bli lite övning på det framöver.

Avslutar med att önska alla härliga bloggläsare en fantastisk fredag och en underbar helg!

Kramar från DT ”ScrapSalig”


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

2 svar till ”Krona till vårbalens drottning – Scrapbooking”

 1. Profilbild för Malin
  Malin

  Vilken söt, vilken fantasi du har!
  KramMAlin

  1. Profilbild för ScrapSalig
   ScrapSalig

   Tusen tack =D

   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *