Kort med stjärnvikning

Från ett osannolikt snöbeklätt Jämtland tänkte jag idag bjuda på en stjärna som jag hoppas kommer att lysa upp den vintermörka himlen! Länge har jag sneglat på de vackra ”stjärnkort” jag då och då stött på i cyberrymden och äntligen har jag testat.

Det första kortet jag försökte mig på fick jag tyvärr låta gå till pappersåtervinningen. det berodde på att jag vikt de inre kanterna för korta så att de sedan inte gick ihop ordentligt när jag skulle försluta kortet. Men skam den som ger sig, har jag hört sägas!

Jag började med att skära ut en liksidig triangel där samtliga sidor är 30 cm långa. Basen är cardstock. Därefter vek jag in kanterna så att en liten triangel bildades i mitten. Sedan vek jag dessa kanter utåt så att en 4,5 cm bred kant bildades.

På fotot nedan ser ni vikningen:

Varje del av kortets insida har klätts separat och kanterna är rivna med Edge scraper och sedan infärgade med distress ink ”faded jeans” Otroligt vackra arket ”Pastiche Collection” från Prima Marketing som jag använt finns tyvärr inte längre i butiken.

Jag har stämplat direkt på kortets insida med ”Handgjort av…” från Reprint och en textstämpel som jag har liggandes i min egna pyssellåda. Har snöat in helt på att embossa och så fick det bli även denna gång, kopparfärgat pulver står på menyn med VersaMark som grund. De röda rosorna i mellanstorlek är från Inkido och har fått ett lager Glossy accents samt glitterflakes på sig. Den vackra turkosa rosen på kortets framsida kommer från Kaisercraft.

Vackra, guldtonade pearls har också fått vara med och höja kortets skönhet.  På en av stjärnspetsarna har jag gjort två hål och sedan trätt ett ljusblått, prickigt satinband genom. Genom ett av hålen, fäst med sytråd, svävar en bedårande trollslända som är en av alla söta charms som finns att välja på i Kristinas Scrapbookingbutik.

Må gott i vinterlandskapen!

Varma vinterkramar från DT Kristina ”ScrapSalig”


Publicerat

i

av

Kommentarer

4 svar till ”Kort med stjärnvikning”

 1. Profilbild för Susy
  Susy

  Underbart fint!

  KRAM SUSY

 2. Profilbild för ScrapSalig
  ScrapSalig

  Tack, vad roligt att du tycker om kortet! =D

  Kram

 3. Profilbild för Rosemarie
  Rosemarie

  Supersnyggt! Gillar verkligen den där vikningen, men har inte vågat mig på att prova den själv än.
  Kram
  Rosemarie

  1. Profilbild för ScrapSalig
   ScrapSalig

   Tack, vikningen är faktiskt rolig, men lite trixigt när man som jag är smått allergisk mot linjaler och vill göra allt på känsla. Här var det bara att vackert använda linjalen 🙂

   Kramar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *