Konfirmation med fjäderblommor DIY

Hejsan!

Det råder konfirmationstider så idag tänkte jag bjuda på lite konfirmationsinspiration i form av ett kort med matchande presentask med ljuvliga Pion Design-papper. Jag gjorde även två blommor av fjädrar, som är perfekta att ge bort som gåva. De blir ett speciellt minne som håller en hel livstid även om man glömmer att vattna dem.  🙂 Jag klädde en gammal mobiltelefonask med cardstocken ”Dusty Rose I” och använde sedan ljuvliga papper från Pion Designs kollektion ”Days Gone By” till det andra lagret med papper runt asken.Alla kanterna stämplade jag och färgade in med Distress Ink Hickory Smoke. Sedan limmade jag på spets, gammelrosa satinband, rhinestones och ett stort kors med rhinestones.Till kortet använde jag samma rosa cardstock men istället några små spillbitar från pappret ”Our Furry Friends – Bundle of joy 6″x6″” tillsammans med en bild från arket ”Days Gone By – Borders”. Jag använde samma rhinestones, spets och gammelrosa satinband som till asken, men ett mindre kors.Fjäderblommorna var något helt nytt för mig att prova, men de var ganska enkla att göra och blev väldigt levande då fjädrarna gör att varje blommorna får sitt eget personliga utseende även fast man gör dem lika.Till mitten använde jag olika pärlor, men det går givetvis lika bra med t ex färdiga pistiller av olika slag.

Så här gör man blommorna:Jag använde en pärla med rhinestones på och trädde igenom en ca 60 cm lång ståltråd och snurrade ihop ståltråden.

Därefter tog jag 5 mm stora vaxpärlor och trädde på tunn ståltråd så det blev en cirkel lagom stor att passa på pärlan med rhinestones. Jag lät en längre bit av ståltråden sitta kvar på pärlcirkeln.Jag la pärlcirkeln ovanpå rhinestonespärlan och sydde fast den med den tunna ståltråden genom att trä tråden genom rhinestonespärlan.Så här såg det ut från sidan när jag började bli klar.För att göra själva blomman använder man vanliga vita gåsfjädrarVälj ut en lagom stor fjäder som mall och klipp de andra fjädrarna lika långa, samt ansa bort det nedersta fjunet på fjädrarna. Börja med att göra ca 20 fjädrar så visar det sig sedan hur många som behövs innan blomman är klar.Använd tunn ståltråd för att binda fast fjädrarna en efter en runt pärlpistillen.Fjädrarna vill gärna röra sig även fast man snurrar ståltråden hårt runt nederdelen, men det gör inget om det ser lite ojämnt ut i början. Ju fler fjädrar, desto jämnare utseende får blomman.

Så här såg blomman ut efter att första lagret med fjädrar kommit på plats.Det blir många varv med ståltråd till slut, men i och med att ståltråden är så otroligt tunn blir det ändå inte överdrivet tjockt. Dessutom blir allt osynligt när man slutligen täcker över med blomstertejp.När alla fjädrar är på plats och man justerat vissa fjädrar lite åt det ena eller andra hållet så är en blomma klar.

Det var allt för idag, men nästa söndag är jag tillbaka igen. Tack för att du tittade förbi och ha en härlig dag!

Kram


av

Etiketter:

Kommentarer

2 svar till ”Konfirmation med fjäderblommor DIY”

 1. Profilbild för Christina Thyr
  Christina Thyr

  Wow, vilka underbart vackra fjäderblommor ?
  Nu måste jag ut och köpa fjädrar ?

  1. Profilbild för Rosemarie Grobosch Thorsell
   Rosemarie Grobosch Thorsell

   Tack! 🙂 Jag kan verkligen rekommendera gåsfjädrarna från butiken då de är lagom långa och lagom fasta för att göra dessa blommor. Jag provade att göra dessa blommor med fjuniga fjädrar och det var lite klurigt. Så fasta gåsfjädrar är nog lättast. 🙂 https://kristinasscrapbooking.se/dekorationer-diy/fjadrar/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *