Ett galet gäng ägg i gips och betong

Hej på Er!

Temat är påsk här på bloggen så varför inte prova på att gjuta ett galet gäng ägg. De är väldigt roliga att göra, så i helgen fick det bli pannkakor, kan ju inte bara låta innehållet gå till spillo.

Tycker de blir charmiga och lite halvt småtokiga. Roligt att några blir vita av gips och några grå av betong.
Jag gör först ett litet hål i ägget med en kniv, därefter rör jag runt lite i ägget så är det bara att rysta ut innehållet. Skölj ur ägget och häll i lite matolja och skaka runt. Det gör att det blir lättare att få skalet att lossna sedan. Fyll ägget med betong eller gips. Jag använder en påsklämma som jag fäster benen i på så sätt hålls benen på plats när det vilar mot äggets kant.
Låt äggen stå till nästa dag. Jag använder en liten kniv som jag inte är rädd om och knackar lite försiktigt runt om hela ägget, sedan är det bara att skala. Jag gjöt samtidigt några ägg med hålet i mitten, liggandes som på bilden. Dessa har jag sedan dekorerat med fjädrar. En variant är att limma fast fjädern med decoupage lack under och över. Den andra varianten är att knyta ett snöre runt och sticka i en fjäder.Hoppas Ni blev sugna på att göra ett galet gäng ägg. Önskar Er en trevlig dag!

För att göra dessa olika ägg använde jag:

Ägg

Matolja

Påsklämmor

Gips – Cera-mix Standard – Gjutmassa 1

Påskdekoration

Hobbybetong Viva Decor – Grå – 1500 gram

Bambusnöre 1 mm – 65 meter – Creme

Pärlhönsfjädrar – Natur – 3 gram

Decoupagelim

 

 

 


av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *