Julmys med eller till nära och kära

Hejsan!

Just nu har vi tema julmys i bloggen och gud vilket brett tema! Finns ju hur mycket som helst som jag tycker är julmys för mig med det är framför allt att att samlas och skapa julpyssel ihop.

Jag älskar att samla vänner och familj där jag styr upp ett julpyssel men i år ser ju saker och ting annorlunda ut. Men jag tänker att man fortfarande kan samlas med dom allra närmaste och skapa julmys ihop.

Men eftersom det inte blir något julmys och pyssel ihop med vänner i år tänker jag pyssla ihop något dom kan mysa på istället. Och vad passar inte bättre än en after eight automat som man kan gå och smaska på under julen.Fick även bli ett litet fint julkort som jag kan skriva en liten julhälsning i och hoppas att dom hittar en mysig stund att njuta av chokladen i vintermörkret.

Sen får man ju inte glömma julmyset med barnen, det är ju faktiskt det absolut viktigaste. Jag har alltid pysslat med mina barn under julen, men nu när dom är tonåringar får låna mina goa syskonbarn istället.

Så jag och mina syskonbarn ska göra sånna här söta tomte och nissemössor att hänga i granriset. Det är väldigt lätt och inte allt för tålamodskrävande eller för mycket material som ska plockas fram.

Detta behöver du:

Så här gör du:

Klipp smala bitar av pappersrullen, detta ska bli själva kanten av mössan. Sedan klipper man massa bitar av det garnet du ska använda för att sedan knyta runt papperskanten.

Tänk på att ”knuten” alltid hamnar på samma ställe det blir snyggast då och sedan knyter man runt hela ringen.

Sedan tar man alla trådar och vänder dom ut och in, då ser den undre kanten stickad ut. Tillsist så knyter man ihop mössan och klipper tofsen så dem blir som man vill ha den.

Eftersom mössorna ska hänga så har jag trätt nål och tråd genom mössan och gjort en ögla.

Som ni ser så har ju en tomte också och där fortsatte jag med att göra en liten vit garnboll och tryckte upp i mössan. Han fick sig även en liten näsa utav en vanlig träpärla som jag sydde på.

Material Tomte/nisse mössor:

Garn vitt, rött, grått, träpärla

Material julkort och After Eight automat:

Cardstock: vitt, grönt och rött

Mönstrat papper: Maja Design – Traditional Christian 

Grenstans

God jul die 

Pärlor vita

Blommor:

Jag hoppas verkligen att även att om inte julen kanske blir vad den brukar, att ni ändå försöker att unna er lite julmys på det ena eller andra sättet som är viktigt för er!

Många kramar, DT Sophie

 

 

 

 

 


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *