Hur du gör en enkel rosett med breda band!

Hej sköna söndag!

Det finns väl ingen som har missat Maja Designs nya serie ”Celebration”?! En helt fantastisk serie, inspirerad av 20-talets fartfyllda jazzmusik och dansshower. I den här serien finns något för alla, från stilrena, solida mönster i vintagestil, till blommor och romantik, och monochroma, maskulina designer i svart/vitt. Som grädde på moset finns dessutom TVÅ klippark med matchande detaljer som fulländar dina verk! En serie för alla att älska!

Idag vill jag visa hur man gör en enkel, men effektfull rosett, där jag har använt ett brett satinband på 24 mm i ljusblått. Det matchar så fint till de blå papperna i Majas nya serie.

Jag placerade en bred vit spets över satinbandet, för att få en mer romantisk känsla till mitt kort.

Jag klippte ut 3 olika längder av satinbandet, och formade dem till öglor, så som bilden visar. Det går bra med flytande lim, eller dubbelhäftande tejp. Se till att öglorna blir lika stora och jämna.

Sedan limmade jag ihop alla 3 öglor av satinbandet och placerade dem på mitt kort. Hur enkelt som helst!

Så här blev resultatet! Jag avslutade med lite ostduk och ett blått pärlemo-hjärta.

Här är en annan variant, där jag enbart använt två lager på rosetten. Min kära pappa fyllde 75 år och är svensk mästare i modellflyg, så det här gamla papperet från Kaisercraft var klockrent till homom!

Det var allt jag hade för idag! Glöm inte att surfa in i nyhetskategorin, där du hittar alla Majas papper från serien Celebration!

4 reaktion på “Hur du gör en enkel rosett med breda band!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

15 − två =