Höst mixed media tavla

Hejsan

Då kör vi lite Mixed Media igen, det är ju så kul. Denna veckan har jag gjort en liten tavla av en spillbit av Chipboard.

Började med att bygga lite struktur med en mask och Modeling Paste som jag blandade lite Micapulver i så att den fick lite färg och inte bara vit. DärefterMontana Cracklejag med olika mister. Eftersom jag inte grundade med Gesso sög chipboarden upp misterna direkt. De får dessutom en murrigare ton. Stänkte lite med vit utspädd gesso. När jag var nöjd stämplade jag lite slarvigt i kanterna och kladdade på lite glitterlim med pekfingret lite här och där.

Löven stansade jag ut i chipboard med en dies från Tim Holtz. Grundade med grön akrylfärg som blev alldeles för grön, men första lagret syns ju knappt när man är färdig. Lite brun akrylfärg, lite stämpeldyna på, lite crackle lack, lite mikropärlor och en liten skvätt mist så fick de duga.

Under löven satte jag lite wellpapp och jutenät. Limmade till sist på några alkottar som jag sparat. Det roliga med mixed media är att man lägger lager på lager tills man är nöjd. Blir det helt fel så lägg på ett lager gesso och börja om. Bara lek med olika färger och medier, kladda, blanda och ha roligt.

Tack för titten.

Kram


Publicerat

i

,

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *