Upp i det blå med Kite Fold Cards

Jag tänkte visa två födelsedagskort här idag med en kortvikning som kallas Kite Fold.

Jag är ofta ute på till exempel Pinterest eller YouTube på jakt efter inspiration till mina alster. Jag ville göra ett par födelsedagskort till två små tjejer och behövde tips på någon rolig och lite annorlunda kortvikning. Jag fastnade för ett Kite Fold Card med plats för ett presentkort som Sam Calcott på Mixed Up Craft visade en tutorial på. Jag vet ju inte om det är hon som ursprungligen har kommit på denna kortvikning, men det är iallafall hon som får en stor eloge av mig. Thank you Sam for the great tutorial! I hope you don’t mind me sharing it. 😀 Länken till hennes YouTube-tutorial hittar du här. Jag blev väldigt förvånad över hur fort det gick och hur lätt det var att göra draken.

Hon visar hur man gör draken i två format. Jag gjorde den lite större varianten och fäste dem på en kortbas som är 15×15 cm. Det blir till att göra egna kuvert eftersom drakarna sticker utanför det formatet.

De läckra mönsterpapperna som jag har använt till mina kort kommer från Echo Park. Det är en nyinkommen kollektion som heter It’s Your Birthday. Härliga, lekfulla mönster med allt ifrån vimplar, tårtor och strössel till enhörningar och sjöjungfrur och mycket mer. De är så supersöta och jag älskar färgerna!

Jag gick loss med Nuvo Drops och dekorerade korten. Det blå kortet dekorerades även med moln som jag klippte ut på fri hand och fäste med distanskuddar. Ser ut som att draken svävar uppe bland molnen. Limmade fast några vita rosetter på ett rosa/vitt snöre som hänger från draken. Det orange kortet fick också vita rosetter men på ett vitt pärlband.

Denna kortvikning passar ju också utmärkt till inbjudningskort kom jag på nu.

 

Materiallista

Paper Pad Echo Park – It’s Your Birthday Pink – 6×6 Tum

Orange, ljusblå, vitt, rosa, turkos cardstock

Bazzill Foil Cardstock 12″X12″ – 250 gr – Matte Gold

Nuvo Crystal Drops Gloss – Caribbean Ocean

Nuvo Crystal Drops Gloss – Apple Green

Bomullssnöre – Rosa – 1,1 mm

Pärlband – Vit Blank – ca 4 mm

Satinband På Rulle – Vit

Tacky Glue

 

Ta hand om varandra och kom ihåg att hålla avstånd!

Kram!
Rose


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *