Hjärtkorg

Kvällens DT-alster från mig alster är en liten hjärtformad korg, perfekt att ge till en kär vän och som går ganska snabbt att scrappa i ordning. Som en härlig bonus är den så rolig att göra så att det lätt blir ett helt gäng med korgar.

Brun, blank cardstock från Bazzill Bling har använts. Jag har stansat ut hjärtan med Big Shot, men självklart funkar det ju lika bra att klippa för hand. Det ljuvliga designarket ”Bonjour Provence” från Kaisercraft har använts för att klä korgen.

Delarna till korgen ser ni på fotot nedan:

Den längsta delen är till handtaget och mäter 30 x 3 cm (innan stansning på båda sidor). De vågformade hjärtana är som bredast 13 cm. Det som ska bli korgens sidoväggar är två bitar katong som mäter 5,5 x 7,5 cm.

Korgens sidoväggar har försett med dubbelhäftande tejp på sidorna och vikits i en ”dragspelsformation”. Se bilden nedan:

För att sido skall kunna utgöra väggar i hjärtkorgen har jag passat in dem i varandra så att en spets bildas:

Efter det pusslandet fästes väggarna mot ett utskuret hjärta i taget. Äntligen dags för scrappandets allra roligaste sysselsättning – att dekorera!

Jag har gått lös ordentligt med stansmaskinen och använt olika dies från Sizzix och Magnolia. Bruna rosor, en av XL-storlek och två mellanstora från Inkido samt gröna rosenblad utgör blomsterfägring.

Bland blommorna hittar vi också en jättevacker charm i form av ett löv. Smög också in ett par bitar ”Say it in Chrystals” kring arrangemanget. Stämpeln hittade jag i min egen stämpelsamling och den har jag färglagt med Promarkersamt använt Glossy accents till ögonen och Crackle accents till klänning och skor.

Kramar från DT Kristina ”ScrapSalig”


Publicerat

i

,

av

Kommentarer

14 svar till ”Hjärtkorg”

 1. Profilbild för Iffa
  Iffa

  Läckert!! Lövet var supersnyggt!!!

  1. Profilbild för ScrapSalig
   ScrapSalig

   Tack =D

   Jaa, den charmen är så läcker att man skulle vilja bära det som smycke också! 🙂

 2. Profilbild för Gurkiss
  Gurkiss

  Så himla gulligt 🙂
  Super fint 🙂

  1. Profilbild för ScrapSalig
   ScrapSalig

   Tackar och bockar =D
   Roligt att du gillar korgen!

 3. Profilbild för Elisabet
  Elisabet

  Men åh, så fint! Jättesnygga färger och dekorationer. En söt stämpel har du också använt 🙂

  1. Profilbild för ScrapSalig
   ScrapSalig

   Tusen tack för din kommentar, det gör mig glad att du gillar min lilla korg!
   Ja, den är så söt stämpeln, liten och lagom till lite mindre projekt 🙂

 4. Profilbild för eva
  eva

  Söt korg, pappret från kaisercraft tilltalade mig, får kolla på detta nästa gång jag är i affären. Såg att du använt Spellbinders Fleur De Lis Squares på något alster blev inspirerad och köpte det sist. skulle nu använda det igår, trodde jag skulle bli galen…. hur får man loss den störst diesen HEL! har du nåt tips? Den är ju så fin.
  hälsningar eva

  1. Profilbild för ScrapSalig
   ScrapSalig

   Tack Eva, så kul att du tycker om korgen! =D

   Jag har inte haft min Big Shot så länge och är ganska oerfaren om man säger så. I början hade jag mycket problem med just den största dien och ibland blev det inte ens hål överhuvudtaget. Senare kom jag på att jag måste peta i de pyttesmåhålen för att få bort skärrester, men det har du säkert redan koll på 🙂

   Ett annat problem jag känenr igen är det som du beskriver, att den vackra stansningen rivs sönder när man försöker lossa. Det funkar också bra för mig nu och det är efter att jag började hålla efter stansresterna (de pyttesmå hålen i dien). Sedan tror jag också att papperets kvalitet har betydelse. Stark cardstock (t ex Reprints) fungerar bra. Jag tar försiktigt tag längs innerramen på diesn och sprätter/lyfter liksom av den milimeter för milimeter från papperet/det utstansade.

   Vet inte om detta var till någon hjälp, men jag hoppas det! Jaaa, det är så fin den dien, otroligt vackert mönster och väldigt användbar som fotomatta, till stämpelmotiv, askstomme m m.

   Ha det gott, lycka till med stansningen!

   1. Profilbild för eva
    eva

    Tack så mycket för att du försökte hjälp mig. jag har en cuttlebug och där fungerar den inte alls tyvärr, men skam den som ger sig./ds

    1. Profilbild för ScrapSalig
     ScrapSalig

     Aj då, ja jag vet inte alls hur den maskinen fungerar 🙁 Funkar detta att lägga in extra papper eller plattor? Kolla forumet Svensk Scrapbooking, kanske går det tat få hjälp med det där också :

     Ha en trevlig helg!

 5. Profilbild för Rosemarie
  Rosemarie

  Underbart hjärta och så vackert dekorerad! Måste fråga vad det är för dies du använt till swirlen bakom stämpelmotivet? Den vill nog hamna på min ”lilla” önskelista. 🙂
  Kram
  Rosemarie

  1. Profilbild för ScrapSalig
   ScrapSalig

   Tack så mycket Rosemarie =D

   Ska kolla upp vad det är för märke, återkommer till dig i din blogg 😉

   Kram på dig, ha en härlig lördag!

 6. Profilbild för Malin
  Malin

  JätteSöt korg!!
  Kram MAlin

  1. Profilbild för ScrapSalig
   ScrapSalig

   Tack Malin, roligt att du gillar den!

   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *