Hjärteburk för sticklingar

Hej!

Nu har jag pysslat ihop en liten söt burk till mina sticklingar.
Jag använder ofta murgröna som dekorationer till dukningar men jag vill ju kunna spara dem efteråt så då sätter jag de i vatten så att det bildas rötter för att sedan kunna plantera dem. Det brukar inte bli så fint med små glas ståendes här och var med en massa gröna kvistar men det här blev ju bra.

Jag började med att borra två hål i en konservburk och målade den med kalkfärg. Jag tog en metallring och klippte itu den med en bultsax. Stoppade in ändarna i hålen och limmade ihop de omlott med limpistol. Jag satte murgrönsrankorna i en snapsflaska med vatten och dekorerad runt med spansk mossa så att flaskan inte syns. Jag klippte ut ett hjärta i linnetyg och limmade fast det på burken med lim. Limmade även en spets över hjärtat och dekorerade med en halvpärla. Murgrönsrankorna lindade jag runt metallbågen. Nu får jag bara inte glömma att fylla på flaskan med lite vatten då och då.
Ha det fint!
Kram Martina

Det här har jag använt:

(Konservburk, spansk mossa och limpistol från min egen bra att ha gömma. )

Home decor folkart french linen

Metallring guld 20 cm

Lintyg oblekt

Spetsband

Självhäftande pärla

Tacky Glue

 

 

 

Detta inlägg är publicerat under DIY, Övrigt, Pyssel och Hobby, Tekniker och Tutorials av Martina Lindblad. Bokmärk permalänken.

Om Martina Lindblad

Hej! Jag heter Martina och bor nästan exakt i mitten av Skåne. Här bor vi som är jag, min man, våra två ungdomar och vår katt i ett 30-tals hus som vi själva har renoverat under många år. Jag driver öppna förskolan i byn där vi bor som är ett fantastiskt roligt jobb. Jag älskar att skapa i alla dess former och går gärna på loppisar för att hitta saker som jag kan göra om till mitt eget.

5 svar på ”Hjärteburk för sticklingar

  1. Så fiffigt och så fint det blev! Detta skall jag komma ihåg nästa gång jag har en konservburk över! Eller så får man väl köpa sig en … och hälla ut innehållet i värsta fall.. det är ju burken man vill ha! 😂

    • Vad roligt att du gillar den! Martina är verkligen en fena på att återbruka och göra ursnygg shabby chic-inredning! 😍 /Kristinas Scrapbooking

  2. Vilken superbra idé och så fin! Det är verkligen kul att använda sådant man nästan alltid har hemma som toalettpappersrulle och konservburkar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

1 + 8 =