Heartfelt creations-kreationer

Hejsan!

Inom scrapbooking och kortmakeri så är ju blommor så otroligt tacksamt att dekorera alla möjliga typer av alster med. Problemet kan dock vara att hitta blommor som har just precis rätt färg och nyans för att passa ihop med det man skapar. Bästa lösningen då är att göra sina egna blommor och nu finns i butiken fantastiska hjälpmedel från Heartfelt Creations för att kunna göra egna blommor… i massor!!! 🙂
Jag gjorde en tag och ett kort med ljuvliga papper från Craft Clocks ljuvliga kollektion ”Ladies and Gentlemen” och dekorerade med blommor gjorda med Heartfelt Creations ”Lush Lilac shaping mold”.
Den stora fördelen med att kunna göra egna blommor är att man inte behöver spara på krutet, man kan använda hur många blommor som helst. 🙂 Till denna tag använde jag vit cardstock, delar av papperna: ”Ladies and Gentlemen #06”, ”Ladies and Gentlemen #05” och ” Ladies and Gentlemen #01”, vit wellpapp och spets.
För att få en romantisk stil stämplade jag lite med distress ink Hickory Smoke, använde en mask och strök över med lite gesso. Dekorerade sedan med blommor, blad gjorda av grön cardstock, små vita hjärtan, vit satinband och en vacker klocka (liknande dessa).
Till kortet använde jag samma material som till tagen och därtill en vacker stämpel från Kristinas scrapbookings egna kollektion och söta små knappar i form av en ängel och fjärilar.

Nu tänkte jag visa hur jag gjorde blommorna:
Det som behövs är en stansmaskin, typ Big Shot, en shaping mold samt matchande dies och/eller stämplar från Heartfelt Creations.
Skär ut med dies eller klipp ut blommorna och färga in framsidan på dem med t ex Distress ink.
Stoppa blommorna i shaping molden med den färgade sidan neråt.
Spraya sedan med vatten eller glimmermist så alla blommorna blir fuktiga.
Veva igenom maskinen.
Och så är blommorna pressade och fint formade som individuella små blommor.
Jag använde slutligen Nuvo Drops för att göra små pärlor i mitten av blommorna. Så fick de torka och sedan var de redo att användas.
Det var allt för idag, men nästa söndag är jag tillbaka igen och då med en väska som rymmer ett helt hem…nästan i alla fall. 🙂 Ha det gott tills dess!!!

Kram

6 svar på ”Heartfelt creations-kreationer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

10 − 7 =