Handmålade påskägg

Hej på er!

Påsken närmar sig med stormsteg och det är i alla fall riktigt bra pysselväder här i Östergötland. Lite blåsigt och småkallt så jag håller mig gärna inne just nu.

Till dagens blogginlägg har jag målat några vita ägg i plast. Jag har fastnat för Plus color färgerna som finns i hur många färger som helst och med bra täckförmåga. Trots att jag bara använde fem olika färger tycker jag att äggen blev helt olika varandra, men ändå matchande. Till upphängningen användes blå satinband. För att gömma hålet i toppen på ägget satte jag två rosetter mot varandra.

Första ägget grundmålade jag med grön. Jag målade därefter ränder i fuchia från toppen till botten. Prickarna målade jag med baksidan av en pensel.

Till det andra ägget letade jag fram mina verktyg som jag använder när jag gör blommor så att jag kunde få mindre prickar. Det fick bli tvåfärgat i blå områden med silverprickar och silverområden med blå prickar.

Även på tredje ägget använde jag blomverktygen. Här har jag inspirerats av alla dessa mandala prickmålningar och gjort blommor av bara prickar. Härligt rosa ägg med blå blommor.

Fjärde ägget fick gult till grunden och rosa fjädrar. Jag hade först tänkt ha fler färger på fjädrarna men om bestämde mig och målade dem istället i olika storlekar.

Så här såg äggen ut från början. Färdiga att målas och dekoreras!

Ha en fortsatt trevlig dag

kramar DT-Nettan

Materiallista:

Påskägg

Plus color; Ultramarine, Lime green, Silver, Yellow sun, Fuchia

Paper Blossom Tool Kit

Aleene’s tacky glue

Satinband 3mm – Kornblå


Publicerat

i

,

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *