Gör dina egna söta blommor

Då var jag tillbaka igen med ett litet inlägg och idag blir det ett bokstavligen talat ett ganska litet sådant. Jag har inte gjort stort projekt tills denna veckan utan jag tänkte visa er en sa som jag har fått dillor på att göra och det är egna blommor och inget mindre än daisies.

 

Det är väldigt roligt och lätt att göra så jag tänkte visa er i detta inlägg hur jag har gjort, för det är ju sommar och blomstertider så jag tänkte att det blir perfekt!

Börja med att skära till remsor av cardstock i samma eller olika storlekar beroende på hur du vill ha dina blommor, men här nu har jag gjort dom i 3 olika storlekar och då är dom på 3,4 och 5 cm breda. (och 30 cm långa)

dasy1

 

 

 

 

 

 

På varje remsa har jag bigat i cm av biten och resten av den bredare delen av remsan har jag klippt en massa jack som ni ser på bilderna.

dasy2

 

 

 

 

Detta ska då bli bladen på blomman men nu ska vi gå vidare till det gula i mitten av blomman. Du skär tunna remsor på 1 cm x 30 cm och sedan limmar man fast den ena gula biten mot pappersremsan som ska bli blombladen.

 

dasy4

 

 

 

 

 

 

 

 

Sedan är det bara att börja rulla ihop den tunnare remsan och sedan fortsätta att rulla in den bredare biten med. När båda bitarna är rullade så måste man limma ihop det och sedan börja separera alla bladen.

dasy5 dasy6

Dessa blommor är en jätte rolig dekoration att göra själv som man kan ha på sina alster, eller så kan man göra buketter som jag har tänkt att göra. För att kunna göra buketter av dessa blommor så måste jag ju ha stjälkar och det hade jag tänkt att göra med sugrör för att det hade jag hemma, men man kan även använda piprensare. Både sugröret och piprensaren kan man böja och forma lite ute på toppen så att man få lite mer liv i blomman.

Detta lilla tips va allt från mig för denna vecka men vi ses igen om en vecka!

Kramar DT Sophie

DT-Sophie

 

 

 

 

 


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *