Godisautomat

Just nu har Vi tema Godis här på bloggen. Vilket härligt tema sen och dessutom farligt gott. Jag tänkte tipsa Er hur man kan göra en egen godisautomat. Har du inte sakerna i dina gömmor kan du säkert hitta mycket av detta på loppis. Jag använde kruka, krukfat och rundat glas. Går bra med en glasburk också.

Krukan vände jag upp och ner på och målade fatet med vit akrylfärg. För själva ”automatdelen” använde jag lufttorkande modellera, gjorde den direkt på krukan för att få rätt form.Torkade leran som är självtorkande men hjälpte torkningen på traven med att ha den i ugn ca 30 min i 100 grader på krukan så att den bibehöll formen. Limmade sedan fast den torkade leran med kontaktlim.
Innan den limmades fast målades den med silverfärg.


Godisknoppen gjorde jag av en träkula som målades, i ändarna stack jag in tre lika långa bitar satinband med hjälp av en pensel.
Glaset monterade jag med kontaktlim på den upp och ner vända krukan. Godisknoppen limmade jag med limpistol uppe på fatet.

Nu är den färdig att fyllas med godis. Ett roligt sätt att ge bort någons favoritgodis på. Bara att lyfta på locket och mumsa i sig.

Jag har använt följande till min godis automat:

Kruka, krukfat och glas från egen gömma.

Modellera, självtorkande

Akrylfärg plus color vit, rosa, silver 

Träpärlor 25 mm

Pearl -pen cream 25 ml

Organzaband

 

Ha det riktigt bra! På återseende…

Kram


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *