Glasburk med rosor av cernitlera

Hej på er!

Denna vecka har jag lekt lite med cernitlera. Det är ju så himla kul!

När man ska jobba med leran är det bra att ha ett plant underlag som leran inte vill fastna i. Jag hade en kakelplatta som fungerade perfekt till detta, det var väldigt bra med den lilla plattan som jag enkelt kunde snurra runt om jag behövde. Annars fungerar ett glasunderlägg också väldigt bra.

Jag använde mig av en Acryl Roller, alltså kavel från Fimo, när jag kavlade ut leran för att få den riktigt platt, därefter stansade jag ut en form i leran och delade sen upp den i olika bitar som såg ut som hjärtan.

Av dessa delar formade jag sedan rosor. Jag använde mig av en pärlnål som jag satte fast leran runt. När rosen var färdigformad snurrade jag runt botten på den för att få loss nålen och tryckte försiktigt till botten så den blev platt.

För att göra bladen till rosorna använde jag en annan form att stansa ut i leran, den utstansningen delade jag därefter på tre och drog ut mitten på den för att skapa spetsen på bladen.

Till sist gjorde jag streck, ådror, på bladen med hjälp av en spatel och formade dem med fingrarna så att de skulle se mer levande ut.

Jag har lärt mig via YouTube att det är bra att ställa en bit folie över leran när den ska bakas i ugnen så blir det mer jämnvarmt runt dem.

Burken är en liten nutellaburk som jag fick av en vän i somras, jag tycker verkligen att den är så söt och ville absolut göra något med den.

På locket limmade jag fast naturhampa med hjälp av limpistol.

Jag målade själva glasburken vit med gesso två gånger för få bra täckning. Runt burken fäste jag även ett band med texten ”Hand made with love”.

Så till slut limmade jag fast rosorna och bladen ovanpå locket med hjälp av limpistolen.

Ha en riktigt härlig dag

Kramar Nettan

Materiallista:

Cernitlera i färgerna grön, röd och lila från 10 packet

FIMO Acryl Roller – Kavel till lera – 20 cm

FIMO Metallform – Små Formar till Lera – 6 st

Pärlnål

limpistol och stavar

Naturhampa 1-2 mm Vivi Gade – Natural 30 meter

spatel

Vit gesso

band Hand made with love

Aleene’s Tacky glue

kakelplatta

liten glasburk


Publicerat

i

,

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *