Glamour med dekorationsfolie

Vi är mitt uppe i Melodifestival-tider, och vad passar då bättre än lite lyxig glamour-folie på ditt pysselbord!

Detta är en enkel version av folie som varken behöver strykas eller lamineras. Det räcker med lim. Den kan överföras på kartong, papper, sten, glas, trä m.m, och finns i 8 härliga färger.

Du kan använda vanlig dubbelhäftande tejp för att skapa egna mönster. Eller skriva och rita med blyerts, och sedan fylla i konturerna med en Limpennor, för att sedan täcka teckningen med folie. Limpennan kan också användas på stämplar, som får en vacker metallisk lyster med folien.

Se till att limmet är lite halvtorrt innan du sätter fast folien. Det ska vara klibbigt, men inte flytande.

Steg för steg med mönstrade lim-ark

Testa vår limfolie i färdiga mönster-ark! Du kan enkelt gnugga fast färdiga mönster på ditt scrapbooking-kort, för att få läckra folie-detaljer!

1. Sätt smala ränder av 3 mm dubbelhäftande tejp på ditt kort, men vänta med att ta bort skyddspapperet.

2. Skär till ett mönstrat limark med t.ex. blommor, så att du har två bitar som täcker kortet på varje sida av ränderna.
Ta bort det tunna plastlagret på baksidan av limarket och lägg det på kortet. Skrapa över motiven med ett falsben.
Ta bort det sista plastlagret, så limmet sitter kvar.
Ta bort papperslagret från den dubbelhäftande tejpen du satte i början. Lägg dekorationsfolien över kortet och gnugga kraftigt på den med ett finger. Finns det ställen där folien inte täcker helt, kan du bara lägga på ett nytt lager och gnugga på det.
Enkelt, tjusigt och lyxigt!

Lycka till med dina folie-kort, och glöm inte att följa oss på Facebook för att se nyheter, uppdateringar, tävlingar och ännu mer inspiration!


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *