Gjutna ramar till fotohus

En helt vanlig tisdag idag efter påskhelgen fast ändå inte. Inget är så värst vanligt längre. Påsken blev här hemma med mycket fixat både inne och utomhus. Bland annat sorterade jag lådor med foton och hittade de där arken med småfoton från skolfotograferingarna i skolan.
I det vackra vädret gjöt jag ramar och vårfigurer från stamperia. Det var då jag kom på idén att faktiskt använda de där små fotona till ramarna. Jag hittade foton på mig och min man också när vi var små så vi är alla ungefär lika gamla på bilderna, ca 6 år.
Ramarna målade jag i chalky vintage, antracit. Brädan har jag köpt hos lokal byggfirma, en målad klädselbräda som är sågad i 45 graders vinkel. Använde den råa sidan utåt.
Ramarna limmade jag fast med turbo tacky glue.

De små krukorna är också gjutna och gjorda på samma vis som ramarna.

Jag har använt följande:

Klädselbräda från byggvaruhus.

Betong till modellering – Grå – 1500g

Gjutform, satamperia frames

Gjutform Stamperia spring garden

Chalky Vintage Look Paint – Anthrazit

Aleene’s Tacky Glue – Turbo 4 OZ

Detta har jag bland annat pysslat med under påskledigheten och det vackra vädret.

Ha en fin vecka, så ses vi snart igen!

Var rädda om Er och varandra.

 

Det här inlägget postades i DIY, Övrigt, Pyssel och Hobby, Tekniker och Tutorials av Martina Lindblad. Bokmärk permalänken.

Om Martina Lindblad

Hej! Jag heter Martina och bor nästan exakt i mitten av Skåne. Här bor vi som är jag, min man, våra två ungdomar och vår katt i ett 30-tals hus som vi själva har renoverat under många år. Jag driver öppna förskolan i byn där vi bor som är ett fantastiskt roligt jobb. Jag älskar att skapa i alla dess former och går gärna på loppisar för att hitta saker som jag kan göra om till mitt eget.

2 svar på ”Gjutna ramar till fotohus

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

17 − 14 =