Foto Nord- del 1

Då har det återigen blivit dags för mig att göra ett inlägg med några charmiga foton från Foto Nord.

Ni kanske känner igen det där när man får hem barnens skolfotopaket, tar några av bilderna och ger bort till nära och kära och sedan finns det x antal bilder kvar som bara blir liggandes…. det blir under årens lopp ganska många bilder/barn.

_dsc0201-3 Foton från Foto Nord

Vi vill med detta samarbete försöka tipsa och inspirera er att på enkla medel göra något med dessa bilder eller varför inte få en idé på HUR man kan ge bort korten på ett lite roligare sätt än i ett kuvert under granen eller i brevlådan.

Jag tänker idag visa 2 stycken kort i samma modell men med lite annorlunda utseende. Jag har gjort det enkelt med inte så mycket material och möjlighet att få till något liknande utan en massa specialverktyg. Sedan kan man ju dekorera betydligt mer än vad jag har valt att göra. För ovanligheternas skull är det clean&simple 😉

_dsc0204-2

Kortvikningen jag tänkt att visa er idag kallas för Three Fold Card och finns i flera modeller (det märker ni om ni googlar)

Ni börjar med att skära till en bit cardstock eller lite tjockareakvarellpapper i måttet: 27×20 cm. Sedan ska det bigas (vikas) på 9 och 18 cm, MEN det kluriga är att dom ska vikas från både avig och rät sida INTE på samma sida. Ni ser vad jag menar på bilden.

_dsc0206-2

Nu kommer ni ha ett papper med 3 delar på vardera 9 cm. Med hjälp av en linjal och en vass liten kniv (eller sax) skär ni av pappret från mitten av högra hörnet och ner till ca 6 cm från kanten i vänster hörn.

_dsc0207

När kortet sedan viks ihop ser det ut såhär.

_dsc0208-2

Nu är det bara att börja klä ni kortet i passande papper. Detta tegelpapper från Reminisce tyckte jag passade fint till fotona. Här skär ni enklast till 6 bitar på vardera 19,5×8,5 cm och sedan anpassar till kortbasen. Återigen är det lättast med en vanlig linjal och blyertspenna.

_dsc0210

På detta kort placerade jag alla porträttkorten på samma sida så att alla syns när det står upp. Men tänk på att inte sätta dom för högt upp så dom syns över kanten när kortet är hopvikt.

_dsc0212

Framsidan fick bli såhär..

Hoppas jag fått till en enkel och tydlig beskrivning på hur ni gör denna modell av kort. Det är faktiskt inte alls svårt och som sagt det går ju att dekorera och variera hur mycket som helst!

Lite senare kommer jag tillbaka med en julvariant så kika gärna förbi igen!

Kramar DT-Maria

DT_maria


Publicerat

i

,

av

Etiketter:

Kommentarer

2 svar till ”Foto Nord- del 1”

 1. Profilbild för Kristina Melin
  Kristina Melin

  Smart, mycket smart, och enkelt att göra som julklapp! Ser fram emot inlägg nr 2 idag. 🙂

  1. Profilbild för Maria
   Maria

   Tusen tack!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *