Foto-Layout med fart i – Scrapbooking

Fler än jag som trånande suktar efter bar mark, värmande sol och lättare klädsel? Tänkte väl det! 🙂 Eftersom det åtminstone här i Jämtland är lääänge kvar innan snön börjar tina bort, så passar jag istället på att scrappa lite sommarminnen.

Ett säkert vårtecken för mig är när alla vackra, kurviga och blanka amerikanska bilar börjar glida längs gatorna. Ett annat tecken är också lera och smutsiga barnfingrar. LO:n jag skapat bär titeln ”Pappas ögonstenar” och det är ju inte svårt att räkna ut vilka ögonstenar det rör sig om.

Till LO:n har jag passande nog använt arken ”Finish Line”, ”Need For Speed” och ”Burn Rubber” ur Moxxies kollektion ”Racing”.

LO:n är uppbyggd på ”Midnight”, svart cardstock från Reprint. Designarket ”Burn Rubber” har behandlats med edge scraper och kanterna är infärgade med Tim Holtz distress ink ”Broken China” för att matcha billacken. Arket med flaggor har ramats in med stickles ”Black diamond”.

Längs LO:ns högerkant har jag fäst ett svart prickigt satinband. Mitt på LO:n, intill fotot på min son och hans små leriga händer, har jag stämplat med VersaMark och vitt embosspulver. Stämpeln kommer från ett ark med clearstamps från Reprint, ”Baby”. Allra längst ned på LO:n hittar vi chocolate pearls, också de från Reprint.

Kaisercrafts ”Wooden Flourishes” är en av mina favoritdekorationer så givetvis har jag använt en sådan detalj på LO:n. ”Lamp Post With Plaque” har embossats i vitt och stämplats med texten ”Carpe Diem” från Reprint.

Blomsterarrangemangen består av glittriga ”Love Letter Peridot” och  glitterbeströdda bladen ”Splendor Moss” från Prima. Mellanstora, vita rosor från Inkido samt en vit Gardenia har också fått vara med bland blomsterfägringen. Hattnålar i vitt och blått har stuckits in bland blommorna.

Staketet är utstansat med Big Shot och Tim Holtz die ”On the fence”. Swirlarna kommer från min egen pysselhörna, men i butiken finns flera av läckra dies med swirlar. Delar av dekorationerna har färgats in med distress ink (Broken China). Distress ink måste för övrigt vara ”Scrapgudens” gåva till oss scrappare. Det har många användningsområden, är rikt på pigment och hjälper till att matcha samman ett alster när en vald färg saknas på dekor eller ark.

Äntligen närmar sig fredagskvällen! Hoppas det blir riktigt mycket fredagsmys i sofforna och trevligt skapande i pysselhörnorna!

Kramar från DT-Kristina ”ScrapSalig


Publicerat

i

av

Kommentarer

4 svar till ”Foto-Layout med fart i – Scrapbooking”

 1. Profilbild för Rosemarie
  Rosemarie

  Vilken läcker LO!! Tufft men ändå så romantiskt. Blir det resor till bilträffen i Rättvik för er? 🙂 Vi hamnade mitt i den träffen när vi skulle hem från Funäsdalen förra sommaren och jösses vad det var bilar där… lilla Rättvik som man normalt sett passerar på knappt 5 minuter tog närmare 1 timme att hasa sig genom… men många snygga bilar såg vi längs vägen. 🙂
  Kram
  Rosemarie

 2. Profilbild för ScrapSalig
  ScrapSalig

  Tack! =D

  Oj, så ni hamnade mitt i alltsammans? Hehehe, hoppas att ni inte hade brått nu när det blev en smula längre genomresa än ni tänkt er? 😀 Jaa, de är vackra bilarna med sina former, färger och allt krom.

  Blir inte så många bilträffar överhuvudtaget för oss sedan lilla och efterlängtade sonen kom. Makens Oldsmobile -61 står bara och ser fin ut i garaget nu för tiden 🙂 Jag har aldrig varit i Rättvik, men det är nog inte omöjligt att vi reser dit lite längre fram i livet.

  Kram

 3. Profilbild för Malin
  Malin

  COOL lo tyckte jag! Häftigt det ser ut med svart och turkos ihop!
  Jag har faktiskt oxå ägt en raggarbil en gång i tiden men inte en sån fin..fniss..det var min första bil.
  KramMAlin

  1. Profilbild för ScrapSalig
   ScrapSalig

   Tackar och bockar! =)

   Aha, så det bor/bodde en raggarbrutta i dig minsann? Vad roligt, kanske får vi se en LO med temat ”min första bil” i framtiden? =D

   Ja, den är fin och lacken är så härlig! Maken har det som ett brinnande intresse och för många år sedan plockade han isär bilen in till minsta skruv och har ägnat år ut och år in till att omsorgsfullt återuppbygga bilen. Han är inte klar ännu och nu kommer sonen före så bilen står mest i garaget 🙂

   Kram på dig

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *