Födelsedagskort och present

Hejsan!

Idag tänkte jag visa två helt olika saker. Förra veckan fyllde nämligen min älskade lilla dotter 2 år. En av presenterna hon fick var en ny docka och då tyckte jag att hon också skulle få en liten korg att ha till dockan, och vilken tur att det finns så otroligt fint tyg i butiken, perfekt att göra en söt liten korg av. Självklart fick hon ett matchande födelsedagskort också.

 

 

Kortet är gjort med pappret ”My Dearest Sofia – Warmhearted” från Pion Design, matchande rosa cardstock och spets från May arts.

Stämpelmotivet är färglagt med Distress ink och Stickles Diamond. Alla kanter på papprena är infärgade med Distressdynan Pumice Stone och Stickles. Kortet dekorerade jag sedan med stora rosa blommor, infärgade med färgen Victorian velvet, små vita Babys Breath blommor, där några blivit färgade med Dusty Concord och en liten lila ros.

Fjärilarna och texten kommer från arket ”My Dearest Sofia – Borders” och 2:an är gjord med dies från Sizzix. Och i alla hörnen sitter rosa halvpärlor.

Och korgen hon fick blev så här:

Det ljuvliga tyget är ekologiskt tyg från Viva Gade som säljs i en förpackning med 6 tygbitar , varav två av tygbitarna använde jag till denna korg. Jag inspirerades av bilder på nätet på hur andra hade gjort liknande korgar, men mätte och klippte sedan tyget så att det skulle passa dockan min dotter skulle få.

Jag sydde också matchande kudde och täcke till dockan.

Utöver tyget använde jag också massor av spets, liknande Floradelle Lace, vit sytråd och så fyllnadsvadd.

Det blev en del sprättande när jag sydde fel vid två tillfällen, men med tanke på att det var MÅNGA år sedan sylektionerna i skolan så blev det ändå över förväntan bra. Min dotter blev glad för den i alla fall, så mycket att hon la sig själv i den. 🙂

Tack för titten och ha en riktigt bra dag!

Kram

10 reaktion på “Födelsedagskort och present

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

13 − 2 =