Fluid art med Acrylic Medium Pouring – För Nybörjare

Lekande lätt, unikt, personligt och otroligt roligt! Det sammanfattar tekniken ”Fluid Art Painting”. Det finns olika tekniker för denna typ av målning, men i korthet blandar du Pouring Fluid från Solo Goya Kreul med vanlig hobbyfärg i en plastmugg, rör lätt runt med t.ex glasspinne och häller sedan den lättflytande färgen över en canvastavla. Med långsamma rörelser roterar du canvastavlan åt olika håll för att få flytande åar av färg.


Steg 1:
Ta fram allt material: målarduk, akrylfärg, Pouring-Fluid, plastmugg, rörpinne/glasspinne, gummihandskar och något som kan sättas under målarduken för att få upp den en bit från underlaget. OBS: 150 ml Pouring-Fluid räcker till en målarduk på 30 x30 cm. Finns också i större burk med 750 ml

Steg 2: Häll lite av varje färg du vill använda i varsin mugg. Häll i Pouring-Fluid i varje mugg. Blandningen ska vara så flytande att den blir rinnig.

Steg 3: Rör så färgen och Pouring-Fluid blandas ordentligt

Steg 4: Ta en ny mugg och häll den vita Fluid-blandningen i först. Häll därefter i en annan färg i mitten. Därefter häller du en tredje färg ner i mitten.

Steg 5: Stick försiktigt ner rörpinnen i mitten och dra färgen ut i sidan.

Steg 6: Placera målarduken på muggen och vänd så målarduken blir underst.

Steg 7: Lyft muggen så att färgen rinner ut.

Steg 8: Lyft målarduken och tilta den åt sidorna, så färgen rinner

Steg 9: Häll flera färgblandningar i muggen, gärna flera olika färger och fortsätt tills målarduken är täckt. Låt det även rinna ner på sidorna..

Steg 10: Måla linjer på tavlan genom att hälla på en av de rena färgblandningarna du gjorde i början.

Steg 11: Blanda eventuellt till en fjärde färg (här har vi använt turkos).

Steg 12: Lyft målarduken igen och låt färgerna rinna tills du är nöjd. Var uppmärksam på att färgerna rinner lite av sig själva, när du lägger ner målarduken igen. Låt den torka i minst 24 timmar. Låt inte för tjockt lager färg ligga kvar och torka. Risken finns att färgen spricker då.


Skapa ”Fluid Art Painting” på möbler!

Tekniken med flytande färg kan göras på fler underlag än bara canvastavlor! Prova på träbrickor, möbler, stolar m.m.

Se gärna detta korta filmklipp som visar hur enkelt du går till väga!


av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *