Flaskgömma med 13 arts papper

Hej på er!

Hoppas att ni alla har det bra och får njuta av sommaren. Själv är jag alltid frusen så nu när temperaturerna sticker uppåt en bit är jag så nöjd.

Till dagens blogginlägg har jag skapat en flaskgömma. Det är en trevlig och rätt så enkel sak som höjer upp gåbortspresenten lite.

Du behöver en cardstock med måtten 11inch x 12inch. Börja med att biga cardstocket på sidan som mäter 11 inch på: 1 3/4, 3 ½, 5 1/4, 7, 8 3/4, 10 ½.

Vänd sedan på papperet och biga på 2 och 10 inch.

När detta är gjort vänder du på papperet och märker upp mitten på flikarna på ena sidan. Måtten är: 1 3/8, 3 1/8, 4 7/8, 6 5/8, 8 3/8, 10 1/8. Från din lilla märkning klipper du nu ner till biglinjen. Du får nu fram spetsarna.

Med en crop a dile gjorde jag hål för att trä snöret genom som ska stänga gömman. Sedan satte jag dit vita öljetter. Det är inte ett måste men då håller papperet.

Mönsterpapperen har måtten 7 3/4 x 1 1/2. Dessa har jag fäst med dubbelhäftandetejp. Gör det innan du sätter ihop gömman annars blir det lite knepigt.

Sätt sedan dubbelhäftandetejp på den lilla fliken. För att få det rakt är det enklast om du lägger det som bilden nedan visar.

Då var det dags att sätta ihop botten och det är det som kan vara svårast att få till bra. Jag brukar sätta en liten tejp på flikarna mot varandra som bilden visar och sedan dra ett limstift över tejpen, detta för att då fäster inte tejpen på en gång utan jag kan flytta runt den lite innan den fäster.

Bandet jag valde är tredelat men jag tog isär det för att bara använda banden till stängningen. Pärlbandet fick vänta till dekoreringen istället.

Bladen i bakgrunden är från klipparket i serien Bella. Dessa har jag bitvis fäst med distanskuddar för att inte dekoren skulle bli platt. Jag avslutade med att sätta ut små daggdroppar med Nuvo Crystal drops.

Önskar er en fortsatt härlig dag!

Kramar DT-Nettan

Materiallista:

Bazzil Cardstock Petalsoft

Scrapbooking Papper

öljetter

Pärlband – gammelrosa

Rosor vita 20mm, rosa 20mm, aprikos 15mm

Nuvo crystal drops – Morning dew

Martha Stewart scoring board

Crop a dile hole punch

Dubbelhäftandetejp

Tacky Glue

Distanskuddar


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *