Ett väskhus och lermonster

Hejsan!

Alla som varit på långresa med småbarn vet att de snart kan bli VÄLDIGT uttråkade. När vi åkte på semester tidigare i sommar så gjorde jag därför ett bärbart litet dockskåp av en pappväska till mina barn så de skulle ha något att leka med både i bilen och i stugan. Det var mycket uppskattat av dem båda och vår resa blev mycket roligare. 🙂
Jag använde en stor pappväska och grundmålade den med ”Fleur Chalky Paint Spray Pink Roccoco” för att få en fin matt och ljusrosa bakgrund som framhävde färgen på de ljuvliga servetterna med rosa rosor och fjärilar som jag limmade på med Decoupagelim. Insidan av väskan gjorde jag som ett litet hus med fönster, tavla och möbler till dockorna och deras husdjur. Möblerna var ett loppisfynd som jag fräschade upp med ljusrosa och röd akrylfärg för att matcha patchwork-tyget som jag klätt insidan av väskan med.
Av glasspinnar och en bit spets gjorde jag fönstret med gardinerna och ramen runt tavlan är gjord av vit lera och en form, liknande denna från Stamperia.
Sängen gjorde jag själv av locket till en ask som jag klädde med lila cardstock, spets och rosa satinband. Sängkläderna sydde jag av patchwork-tyg.
På framsidan av väskan står min dotters namn med bokstäver som jag målat med ”Fleur Chalky Paint Spray Pink Roccoco” och Stickles Diamond och på sidan av väskan satte jag också smalt rosa satinband.

Jag skulle också vilja tipsa om de otroligt roliga lermonster-kit som finns i butiken. Jag provade att göra några av dem med mina barn och min 5-åriga son ÄLSKAR verkligen att göra dessa lermonster.
Det slutade med att alla i familjen gjorde sitt eget monster och så gjorde min son och jag två småmonster av de sista lerresterna vi hade hemma. I de färdiga kitten följer allt material med, samt instruktioner på hur man ska göra dessa monster. Om man vill kan man följa instruktionerna helt som jag gjorde (den svarta) eller så kan man göra efter egen vilja som min man gjorde (den blåa). Jätteroliga att göra och perfekta nu när hösten närmar sig med mera inomhustid.
Det var allt från mig idag. Nästa vecka är jag tillbaka med ett försök till att göra en mixed media tavla. Ha det så gott till dess!!!

Kram

 


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

2 svar till ”Ett väskhus och lermonster”

 1. Profilbild för Camilla Persson
  Camilla Persson

  Åh, vilken söt väska du gjort! Förstår verkligen att den blev uppskattad av dina barn:)
  Kram och ha en fin vecka!

  1. Profilbild för Rosemarie
   Rosemarie

   Tack snälla du och ha en fin vecka du med!!!! <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *