Ett litet minialbum…

…med Primas nya serie ”Engraver”.

Jag har gjort ett litet snabbt minialbum. Ibland vill man kanske ge bort mer än ett kort men kanske inte ett minialbum som tagit lång tid att göra. Då är detta ett snabbt alternativ. Man behöver ett cardstock med måtten 11×6″. Detta bigas på 1 1/2 och 6 1/4 . Detta blir pärmen. Insidorna har jag lite blandade mått på så ta lite spillbitar och vik på mitten bara, enkelt. Jag har använt 6 bitar i mitt album men man kan ha fler eller färre. Till stängningen behöver man en cirkelpunch. Jag har en som är 1″ och jag har dubbla bitar med mönsterpapper som limmas ihop. Det blir lite stabilare då. Dessa fästs med öljetter och en bit snöre som man stänger med. Jag har en liten charm i änden på snöret som en liten tyngd.

Insidorna har jag sytt fast i pärmen men man kan även köra med häftapparaten. Fästtrådarna knyter jag på utsidan och döljer med lite Washitejp. Jag har dekorerat enkelt med en ros och en enkel blomsnurra som man gör snabbt själv. Man klipper en cirkel med sin sax och klipper sen en spiral in mot mitten, man sparar en liten ”fot” i slutet. Snurra den sedan utifrån och in mot foten där du limmar ihop den. Jag brukar peta lite på den med en pincett när jag ändå håller den medan den torkar så den får lite mer arbetat utseende. Rosen har fått lite akrylfärg på sig bara för att jag gillar att kladda. Sån e jag.

Tack för idag

Kram

 


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

3 svar till ”Ett litet minialbum…”

 1. Profilbild för annette
  annette

  fint som vanligt o jätteroligt att göra, snabbt går det åsså

 2. Profilbild för ScrapSalig
  ScrapSalig

  Snyggt album och din egenhändigt tillverkade ros är urläcker! Jag måste defenitivt testa att göra en sån ros och din beskrivning är toppen och enkel att följa!

  Kram

 3. Profilbild för Rosemarie
  Rosemarie

  Vilket fint minialbum och så smart att använda spillbitar till insidan. Tack för beskrivningen av hur du gjort rosen. Den ros du gjort är jättefin så det blir nog till att prova göra en sådan någon dag. 🙂
  Kram
  Rosemarie

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *