Enkel och stilren design med Montana Gold

Hejsan!

Idag vill jag visa något som jag har piffat upp och gett en andra chans med Montana Gold sprayfärg. Jag var en total ”newbie” inom området sprayfärg och hade ingen som helst tidigare erfarenhet. Jag ville göra en enkel och stilren konstellation att ha i köket av ett par ”mjölkflaskor” som jag köpt för länge sen och en tråkig vit kanna från Ikea. Valde dessutom ett par stenar som även de fick sig ett lyft. När jag började hade jag ingen aning om hur roligt jag skulle tycka att detta var.

Jag började med att montera isär låsanordningen på locken till flaskorna och därefter torkade jag av allt med en fuktig trasa och lät allt bli torrt.

Sedan tog jag washitape och tejpade noga så att det blev så rakt som möjligt. Vanligt maskeringstejp/papperstejp är kanske att föredra så slösar man inte på sina washirullar, men det ska vara lätt att ta bort när man är klar. Sen tog jag aluminiumfolie och täckte de ytor som inte skulle få färg på sig. Här kan man tänka sig att t.ex. papper också går bra att täcka med om man nu inte vill använda aluminiumfolie.

Jag gick ut i trädgården för att få god ventilation och tog ett fult gammalt, uttjänat lakan att ha som underlag. Innan jag började spraya skakade jag sprayburken ett par minuter, tog loss munstycket, vände upp och ner på burken så att säkerhetsringen ramlade ut och satte sedan på munstycket igen. Därefter sprayade jag alla mina föremål. Kannan sprayade jag även inuti.

En god idé är att använda någon form av plasthandskar vilket jag glömde. Man lär av sina misstag. Det tog inte lång stund innan alla föremål var torra, men jag väntade för säkerhets skull till morgonen därpå innan jag satte på låsanordningen på flaskorna igen.

Tänk på att vända sprayburken upp och ner och spraya tills det inte kommer ut mer färg och lägga tillbaka säkerhetsringen igen när du sprayat klart.

Färgen som jag valde heter Copper Chrome och det blev en heltäckande, snygg kopparfärg när man sprayade och en väldigt jämn och fin finish.

Det var första men absolut inte sista gången jag spraymålade något. Så otroligt lätt och snabbt det gick att piffa upp något gammalt som man tröttnat på, till en billig peng. Mycket bättre och roligare än att köpa nytt! Här kan man dessutom få en helt egen design på sina grejer. Möjligheterna är oändliga.

Kram!
Rose


av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *