En tavla som tog sin tid…

Hejsan!

Ibland händer det att vissa alster tar lite extra tid och den här mixed media-tavlan med bland annat dekorgummi var en sån där som behövde växa fram under låååååång tid, 6 månader tog det. Inte för att den var speciellt svår att göra utan mera för att jag ibland behövde fundera lite på hur den skulle se ut och så kom annat mellan och så gick tiden, men nu är den klar, tjohoo! Och självklart skulle den heta just ”tiden”. 🙂
Jag hade tänkt visa hur jag gjorde denna tavla, men under dessa 6 månader så krånglade kameran flera gånger och sen hann jag byta mobil också, så det blev inte så många bilder, som tänkt. Så här började det i alla fall:
Jag använde en målarplatta i A5-storlek och limmade på silkespapper som jag först knölat ihop för att det skulle bli skrynkligt. Limmade fast det med Decoupagelim.
Så här såg bakgrunden ut när den torkat klart och kanterna på silkespappret hade jag limmat på baksidan av målarplattan.
Jag använde en mask och strök på en sorts sand texture-färg.
När färgen torkat började jag limma på alla olika lager med dekorationer. Vissa skar jag ut med dies från bland annat Spellbinder och mossgummi, andra saker jag använde var ostduk, sugrör, blommor, en träram och så en vacker klocka. Jag målade allt med vit akrylfärg.
Så var det dags att ge tavlan lite färg. Jag blandade ihop min egen spray så här:
En tom sprayflaska, Plus Color akrylfärg, matchande Inka Gold Vax Silver (om man vill) och vatten.
Häll i ca 1 tsk akrylfärg i den tomma flaskan, en klick Inka Gold Vax Silver och så vatten.
Skaka sedan rejält och så är den klar att användas.

Till den här tavlan gjorde jag spray med färgerna Plus Color – Akrylfärg Ljus Rosa och Akrylfärg Ljusgrå. När sprayfärgen torkat strök jag på Inka Gold Vax Silver.

Slutligen tog jag en gammal ram och färgade den med Inka Gold Vax Silver och gjorde en bakgrund med samma färger som tavlan och så var allt klart.

Ha nu en underbar söndag!!!

Kram

 

10 svar på ”En tavla som tog sin tid…

    • Tack! ❤️
      Ja, precis. Lacket även ovanpå silkespapperet så det blev en hård yta att fortsätta bygga på. 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

17 − två =