En bok med notisblock

Hejsan!

Idag tänkte jag visa en liten bok med plats för ett notisblock. Det är en fin present att ge till nära och kära som dessutom kan vara till användning. 🙂 Jag försöker ge en beskrivning på hur jag gjort också, men om det är för knepigt förklarat så hojta till så återkommer jag med ett nytt försök.

Boken är ca 14 cm både i längd och bredd och ca 1 cm i höjd. Pärmarna gjorde jag först av  tjockare kartong som jag klippte ut i tre delar: framsida, baksida och rygg. Sedan limmade jag de tre delarna på svart cardstock så att det blev en bokpärm av det. Runt om kartongbitarnas yttersidor vek jag över ca 1 cm av cardstocken. Därefter limmade jag på silvergråskimmrande cardstock på insidan för att täcka övervikningen och kartongen. Det gäller bara att vara noga med att biga cardstocken som sitter i böjningen vid ryggen innan limmet torkat så att boken kan öppnas och stängas snyggt.

När det är klart så är det bara att börja dekorera bokpärmarna. Till den här boken använde jag ett väldigt tjusigt mönsterpapper från Kaisercraft, som heter Blushed Passion. Jag la en ram av punchad vellum mellan de två lagrena av mönsterpapper. Dekoration är ett hjärta från Kaisercrafts Wood Flourishes, som jag målat rosavit, en stor och vacker ros från Primas Angelica Rose Collection – Gem, spets och klara rhinestones.

Även insidan blev sparsamt dekorerad. Mönsterpappret är den andra sidan på Kaisercrafts Blushed Passion. På den ena sidan monterade jag fast hållaren för notisblocket. På den andra sidan gjorde jag en ruta för att kunna skriva en liten hälsning. Textrutan är en rub on från Kaisercrafts Flourish Journals.

Hållaren för notisblocket gjorde jag genom att mäta längd och bredd på blocket. Sedan la jag till runt om måttet på blockets höjd. Bigade kanterna, klädde med mösterpapper och limmade ihop hörnen.

Sist men inte minst baksidan där jag använt den fina ”handgjord av”-stämpeln.

Ha det så gott!

Kram

 


av

Etiketter:

Kommentarer

3 svar till ”En bok med notisblock”

 1. Profilbild för Emma
  Emma

  Jättefint!

 2. Profilbild för Cissela
  Cissela

  Jättefint och smart idé!

 3. Profilbild för Malin
  Malin

  Superfin!
  Kram Malin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *